una mica de tot arreu

És festa Major! (1) Reconeixement i pregó de Festa Major

Enceto aquest post que encapçala la informació que donaré sobre la Festa Major de Cervera 2014 amb una imatge, la del macer, que ens transmet solemnitat, aires de festa i de participació popular.

festa 3

Ens trobem a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera on té lloc l’acte de Reconeixement per part de la corporació Municipal a l’entitat de cultura popular i tradicional de la ciutat, Geganters i grallers de Cervera. El President de dita entitat llegeix el discurs d’agraïment.

festa 1

A continuació es passà un video realitzat per Marc Castellà sobre la festa de Cervera Ciutat Geganterà. A continuació el Paer en Cap, en nom de tota la Corporació municipal entregà el guardó de Reconeixement al President de l’entitat.

festa 2

El president dels Geganters de Cervera recull el Guardó de Reconeixement.

g

Fotografia de grup de la Colla de Geganters amb les autoritats i els macers.

geganters2

El Pregó de Festa Major va anar a càrrec del Dr. Joan Colom Farran, subdirector  General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya i fill de Cervera.

En aquestes imatges, el pregoner, envoltat de la seva família, s’està preparant per dir unes paraules a tots els assistents abans de sortir al balcó central de la Paeria. El macer l’escolta amb atenció i, un nebot-nét seu, li fa fotografies. Les millors, les tindrà el fotògraf Jordi Prat, que vèiem a l’esquerra d’aquesta primera imatge.

jian colom prat bona

joan colom 2 bona

joan colom 3

UN PREGÓ pel COR i pel RECORD. Joan Colom llegeix el Pregó de Festa Major. Els que no el vàreu escoltar, busqueu-lo on el publiquin, per gaudir i emocionar-vos amb la seva lectura. Va ser un cant a l’estima dels origens, a les vivències d’un jove cerverí, a un arrelament a la terra tot i no vivint-hi, a un desig de millora per la ciutat que el va veure néixer. Un pregó magistral, intercalat amb melodies emotives i amb un final amb un incís de poesia, el so de les campanes i un esclat de llum, que va pintar de colors la volta del cel, damunt la plaça Major. Gràcies Joan per la emoció que ens vas fer sentir i pels records que ens vas desvetllar!

lectura

festa 4

Els soldats que van formar part en la recreació d’un campamant austriacista en el marc de la guerra de Succesió van escoltar, dempeus, el Pregó que Joan Colom feia des del balcó central de la Paeria de Cervera, il·luminat amb molt encert.

festa 5

festa 6

prego 1

Un marc inmillorable presidit pel Campanar de Cervera i una nit que, el nombrós públic que escoltava el Pregó, recordarà per la seva càrrega emotiva. Quan Joan Colom acabà, els forts aplaudiments es barrejaren amb el toc de les campanes que ressonaven escampant els seus personalíssim sons arreu la ciutat.

festa 7

I, ja com a cloenda, els espetecs dels focs artificials que tenyiren de colors la volta del cel, van acabar d’arrodonir un dels actes més reexits d’aquesta Festa Major 2014.

Des d’aquest blog felicito al Joan per com va saber portar-nos pel camí dels records i com ens va fer reviure moltes vivències que ens són comunes. El recorregut que vam fer a través del seu Pregó va ser el millor inici d’aquesta festa cerverina que dóna per tancat l’estiu i que ens obre la porta de la tardor.

festa 8

Les dues fotografies que hi surten els geganters han estat capturades de la web de la Paeria. Suposo que les ha fet el fotògraf cerverí Jordi Prat. La meva màquina, com podeu veure en les altres d’interiors, em donava problemes per treure-les bé. Després de la Festa Major ha calgut portar-la per revisar-la.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: