una mica de tot arreu

Aquelarre 2014. La nit de dissabte (7)

El Fabià Pont ens ha deixat. Per tota la gent que em seguiu, des de fóra de Cervera i des de l’estranger, us he de dir que el Fabià era una persona de les més rellevants de Cervera, bàsicament per dues coses: el seu compromís amb el país i la seva estima per la cultura popular de casa nostra. El seu físic s’adeia a la perfecció com a portador de l’Estendard dels Diables “Carranquers”. La seva fotogenia, vestit de Carranquer, era impagable. Des d’aquest blog vull retre-li un merescut homenatge, un homenatge a un home que no oblidarem.

La nit del dissabte de l’Aquelarre, junt amb la Carretillada de la Festa Major, és una de les més emblemàtiques pels Diables Carranquers. És just recordar-lo a ell, que ha estat el més emblemàtic de tots ells.

flavia
Fabià, t’he fotografiat moltes vegades com a capdavanter dels Diables Carranquers, com a portant de Sant Magí, en els seguicis, en la marxa de les torxes de l’any passat… El teu record com a home de país, defensor de les llibertats i dels costums populars, el tindrem sempre present. Em va encantar aquesta imatge teva del Dijous Gras 2013: a semblança d’un revolucionari vas omplir de màgia la plaça Major, una plaça on tantes hores importants has viscut, i nosaltres, n’hem gaudit.

ADÉU GENERAL! NO T’OBLIDAREM!

flavia bona

L‘encesa de la Universitat no va complir el que s’havia promés. El públic va quedar decebut, especialment, quan es recordava la de l’edició anterior.

dissabte 2

El foc omple de màgia els racons de Cervera. Imatges fetes des d’un balcó on es veu el fanal del començament del carer Major, tocant a la plaça Santa Anna.

dissabte 3 bona

foqueral 5

L’espectacle del 2n acte a mi em va agradar molt. Basat en aquest tipus de projeccions que ara es porten tant, l’escenari funcionava com una gran pantalla damunt la que hi podíem veure diferents imatges. Potser hi faltava més marxa atés que la gent, de l’Aquelarre, espera una moguda més intensa. Se’m fa fer curt a l’inrevés del de l’any passat que no s’acabava…És la meva visió que, de cap manera, ha de coincidir amb la d’altres espectadors.

foqueral 14

La invocació i aparició del Mascle Cabró al final del 2n acte.

foqueral 7

Ball de Diables a càrrec dels Diables de Cervera “Carranquers”.

foqueral 8

foqueral 9

foqueral 10 bona

foqueral 11

El Foqueral de la matinada del diumenge és una meravella. També a càrrec dels Diables de Cervera Caranquers va ser un espectacle magnífic d’aquells qie deixen bocabadats als espectadors. Les imatges que veureu ara no li fan justícia.

foqueral 12

Abans del Foqueral va tenir lloc l’escorreguda del Mascle Cabró. Seguint amb les projeccions, es va veure un espai que ens recordava indrets orientals i que, per una arcada que hi havia, ens va permetre endinsar-nos al Carreró de les Bruixes. A mi em va agradar molt ja que es va lligar aquest acte final amb els principis de l’Aquelarre que es va iniciar en aquest Carreró.

foqueral 13

 

foqueral 15 bona

foqueral 16

foqueral 18 bona

foqueral 20

foqueral 21 bona

dissabte 1

foqueral 22 bona

foqueral 23 bona

foqueral 24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: