una mica de tot arreu

Cervera Ciutat Gegantera 2014. Cercavila fins la plaça Major i voluntarietat.(9)

Quan la cercavila que va passar pel carrer Combat ja s’acabava em vaig adonar que per la plaça Sant Miquel estaven passant gegants i em vaig pensar que anaven carrer Major avall. Així va ser i, baixant pel passeig del Portalet, vaig poder arribat a la plaça Major abans de l’arribada de la cercavila.

Això em va permetre gaudir amb dues de les cercaviles que, de simultànies del tot, no ho van ser. Les fotografies les vaig fer des d’un balcó, el de cal Jesús, excepte les últimes que són fetes a la plaça.

Arriben a la plaça els geganters de Cervera amb els gegants de la ciutat.

cerca pm 2

Desfilant un darrera l’altre…

cerca pm 4 bona

cerca pm 5

Quin goig que fan els nostres gegants!

cercap 7

Aquests han de conviure plegats durant un any i, pel que es veu, ja comencen a fer-se confidències.

cerca pm 6 bona

Els cavallets i els gegantons acompanyats dels infants de la colla dels geganters.

cercap 8

Primer pla dels nostres gegants. En motiu de la festa els hi han arreglat els cabells i a l’Almodis l’han maquillat professionals. En aquest primer pla podeu veure el bé que es conserven tot i que ja tenen seixanta-sis anys. Són nascuts al 1948.

recorte pm 9 bona

cerca pm 12 bona

Sembla ser que els gegants de l’Agrupacuó, en Treball i Na Cultura ja havien entrat els primers i encapçalen el grup que s’espera mentre van arribant la resta de gegants que participen en aquesta cercavila.

Ramon Armengol, sempre amb la càmera, és un dels geganters que potser fa més anys que forma part d’aquest grup. Una persona vinculada, des de sempre, amb la cultura popular ha tingut el goig de veure com, després de romandre tants anys en aquesta colla, ha pogut participar en aquesta gran festa gegantera. Persones com ell són les que fan poble dia rere dia!

cerca pm 16

Tots preparats per retornar cap a la Universitat.

cercap 11

Les imatges fetes de dalt cap a baix ens donen una perspectiva molt diferent a la que estem acostumats i ens permeten descobrir detalls que habitualment no podem copsar.

cercap 14

Quan s’està cansat va bé arrecerar-se en un lloc discret. Però sempre hi algú que et descobrir…

cercap 12

Una imatge poc habitual: la del gegants plantats en línea amb el Campanar!

cerca pm 20

cercap 17

Els i les voluntàries han estat d’una importància cabdal pel que fa a l’organització de totes les activitats relacionades amb la festa. Sense aquest grup de gent que han regalat el seu temps i el seu esforç no hauria estat possible haver pogut tirar endavant tot el que s’ha organitzat.

Personalment vaig estar com a voluntària en la preparació i repartiment dels sopars. Per tant és el que jo puc explicar. Al matí es va començar a preparar l’espai en el que hi havien de sopar 1.150 persones.

sopat mati 1

Les taules es van folrar amb papers de colors. Cadascun corrresponia als quatre colors de les cercaviles així tothom sabia on li tocava asseure’s.

sopar mati 2

Els colors eren els mateixos que identificaven les cercaviles: verd, vermell, blau i groc.

sopar mati 3

sopar mati 5

A més dels colors, que ja donaven informació, també hi havia el cartell amb el nom de cada colla per saber quin espai li tocava.

sopar mati 6

Tot el grup de voluntàries i voluntaris estem escoltant les explicacions del Juanjo poc abans de començar a servir els sopars.

sopar nit 1

Les taules a punt perquè comencin a entrar els grups de geganters.

sopar nit 2

Es van parar unes taules amb les estovalles de color blanc que estaven destinades al voluntarietat. Com podeu veure s’identifiquen perfectament per les samarretes de color taronja.

sopar nit 3

Aquest sopar de colles geganteres va estar amenitzat per un grup musical.

sopar nit 4

Pels comentaris de les colles que van ser ateses en aquest sopar sembla que va resultar tot un èxit. Cal felicitar al Juanjo Cerezuela per la bona gestió en l’organització d’aquest àpat ja que no era fàcil donar menjar a 1.150 persones.

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: