una mica de tot arreu

70a Fira de Sant Isidre, 2014. Entitats i pobles convidats (3)

Cervera té una riquesa important pel que fa al conjunt d‘entitas que desenvolupen les seves activitats a la ciutat i per tant no podien faltar a la Fira!

Enceto el post amb el cartell de la Passió d’aquest any. Per reconéixer els dissenys de Xavi Miret no cal buscar-hi el seu nom, s’endevinen fàcilment. En l’homenatge que vam fer a La Cerverina d’Art ell hi va col·laborar i el treball que va presentar destacava per transmetre un missatge complet sintetitzant-lo en clau minimalista. Amb uns traços i una idea claríssima entomava tota l’esència entre l’espai que havia estat barberia i que va esdevenir galeria d’art. En tots els treballs posteriors que ha fet segueix fidel a aquests principis tal com podeu veure en els tres cartells que les entitats li han encarregat: aquest de la Passió, el del Concert a l’autovia i el de Cervera Ciutat Gegantera 2014. Simplicitat, missatge, colors perfectes, ordre, bellesa i sintesi és el que transmeten els seus dissenys.

entitats 6 bona

Uns esguards que ja són història. Els vam poder veure a l’estant de la Passió. Els més grans encara recordem el Rabell i el Quintana i el Sarrate d’haver-ne sentit a parlar. Tot un record a la memòria dels que ja no hi són.

entitas 7 bona

Ja heu apadrinat la vostra carretilla? Penseu que hi posaran el vostre nom o el de qui vulgueu i ajudareu a que el Dijous Gras llueixi, amb un bon foqueral, en la celebració del proper Aquelarre.

entitas 13

Els Jovencells em tenen el cor robat. Deu ser pel record que tinc de quan portava aquest vestit, aleshores tot blanc de dalt a baix, quan ballava en aquesta colla.

entitats 4-crop

El divendres dia 30 i gràcies al suport de Joan Castellà i la col·laboració de la colla Jovencells es ballarà, per primer cop a la història, sardanes al pis de les campanes del Campanar de Cervera en un acte inclós dins la programació de la celebració del cinquè aniversari de Cafeteria “el Campanar” i en record del XXè aniversari de Cervera Ciutat Pubilla de la Sardana. No hi falteu!!!!

Trofeus guanyats per la colla Jovencells.

entits 12

Dues entitats en el mateix estant; els entranyables Diables Carranquers i els Bombollers.

entitats 5

De corals n’hi ha tres. Un emblema de la Lacetània

entitat 3

…una samarreta vistosa i alegre de la Coral Infantil

entitats 2

… i el segon cartell esmentat, de Xavi Miret, que anuncia el, sempre fantàstic, concert sota l’autovia.

entitas 14 bona

A l’estand dels geganters trobem el tercer cartell de Xavi Miret amb els nostres estimats gegants, l’Almodís i el Guillem. Van néixer el 1948 i amb 66 anys, que no aparenten, es preparen per ser els protagonistes de la gran festa: la celebració a Cervera de Ciutat Gegantera 2014.

entitat 15 bona

Cerverines i cerverins, compreu tots aquest petit domàs per posar-lo als balcons i a les finestres i ompliu Cervera de flors perquè faci força goig. Vindrà molta gent a visitar-nos i ens hem d’esmerçar per deixar el llistó ben alt.

entitats 1

A l’estant dels Campaners de Cervera, l’Ot i l’Elna, aprenen a tocar la campana. De ben petits cal que es familiaritzin amb les tradicions i que les estimin.

entitas 8

L’Assemblea Nacional Catalana, a La Segarra, segueix amb la recollida de signatures? Ja heu signat?

entitas 10

Tanco el recull d’imatges de les Associacions de Cervera que estaven a la Fira amb aquest cavall de cartró que representava l’entitat de Sant Magí. Tot i la seva envergadura el dissabte a la tarda, aquella ventada que castigava de valent, el va fer espategar de morros a terra un parell de vegades fins que el van posar dins la carpa.

entitas 9 bona

Els pobles convidats donen molta vida a la Fira de Sant Isidre amb tot el que presenten. Aquest any s’hi trobaven Els Plans de Sió, Biosca, La Prenyanosa, Sant Ramon i Montoliu de Segarra. Tos ells amb els seus agregats.

Aquestes fotografies que veureu a continuació són una molt petita mostra de tot el que ens van ensenyar i de les moltes activitats que organitzen. Només cal veure aquesta munió de cartells que les anuncia.

pobles 13

No hi podia faltar una obra de la coneguda artista segarrenca Roser Sàrries.

pobles 4

Presidia aquesta zona un gegant enorme que feia una mica de por.

pobles 12

Uns cap-grossos amb fesomies conegudes.

pobles 15

Pedrolo.

pobles 3

Treballs fets per la mainada.

pobles 1 bona

pobles 2

Uns altres cap-grossos plens de color.

pobles 5

pobles 6

Fotografies antigues, que sempre agrada de veure.

pobles 17

pobles bona bona

Actors còmics:Bartomeu Porta, d’Hostafrancs.

pobles 18

I els convidats especials, els Margeners de Guissona

pobles 7 bona

… que ens transmeten simbòlicament per mitjà d’aquesta imatge que junts, coordinats i amb un objectiu comú PODEM !!!!

pobles 8

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: