una mica de tot arreu

70a Fira de Sant Isidre, 2014 (1)

L’edició d’aquest any es presentava diferent per la seva nova ubicació. El resultat ha estat del tot positiu i tant els expositors com la majoria dels visitants han donat el seu vot a favor en deixar-la d’una manera definitiva en aquesta zona. Hi ha moltes raons que inclinen la balança per mantenir-la dins el Polivalent i a les carpes: un aire més de disseny, uns espais recollits i arrecerats de les inclemències del temps, una estètica millorada pel que fa als estands, un magnífic complement pel gaudi de les atraccions que feien molt goig al llarg i ample del passeig, un festa a la part nova de la ciutat que implica que els veïns del centre s’hi desplacin, bescanviant el que ells sovint fan baixant al centre, un oferta important d’aparcaments… i possiblement encara més ventatges que molta gent haurà trobat.

Però cal tenir molt en compte que els expositors que estaven fóra les carpes, cinc o sis, van patir molt amb el vent que bufava amb intensitat. A un fins i tot se li va emportar el tendal i el gran cavall de cartró va anar per terra un parell de cops fins que el van arrecerar dins la carpa.

Per tant és absolutament necessari que l’espai dedicat al servei de BAR i de taules i cadires, fins i tot el desplegament que es fa pel dinar del diumenge, quedin arrecerades dins una carpa ja que aquest any hi va haver un patiment important el dia del muntatge i el dissabte a la tarda per les ventades que s’ho emportaven tot. La gent vol seure i prendre alguna cosa i amb el dia rúfol és del tot inviable. Dins una carpa el temps no condiciona i s’estalvien aquests entrebancs.

El camp formava part del paisatge natural de l’entorn de la Fira. En aquest temps fa goig veure aquest verd ben viu tacat de vermell de rosella i de blanc i groc de margarida.

isidre 21

La part més tradicional de la Fira dedicada al pa ens queda reflectida en aquesta imatge amb uns elements d’avui i de sempre: una vella teula, el mocador de fer farcells, el pa de colze i el color i la flaire de la ginesta.

isidre 2

En aquest expositor el pa es sofistica i es presenta elaborat de moltes maneres diferents.

usidre 22

Estris i elements del Museu de Pa, situat a l’antic forn de pa de cal Delfin, decoraven l’espai preparat com a bar. Es van repartir fulls per pintar a molts nens i nenes. Un cop enllestits es prepararan per exposar-los al mes d’agost al carrer Combat en motiu de la festa del cinquè aniversari de Cafeteria “el Campanar”. Si algú en vol pot passar-los a recollir.

fira 5 bona

Els pobles convidats mostraven les seves icones.

isidre 1 bona

Les entitats tenien un paper ben rellevant a la Fira. Aquest any cal donar relleu a la celebració dels actes de Cervera Ciutat Gegantera.

isidre 7 bona

Els comerciants, a la Fira, disposen d’un bon aparador per oferir els seus productes. Aquest cartell és el de la nova promoció.

isidre 4 bona

Les botigues de Cervera ens seduïen amb els seus estands. El Sol Major lluïa aquest bell instrument.

isidre 5

Vam veure peces en que el disseny i la personalització que hi posen les seves creadores  les fan úniques. Mocadors de seda pintats a mà per Dolors Campistrou.

isidre 10

Precioses arracades que surten de les mans d’Isabel Badia. Uns detalls ideals per regalar i per lluir.

isidre 11 bona

Emoció en el temps d’espera pels participants de la Gimcana d’en Galderic.

isidre 13 bona

Aquest grupet van sortir recollir dos premis. Són el Biel, l’Anna, l’Albert, el Jordi i la Savina.En un altre post dedicaré més informació pel que fa als diferents guanyadors d’aquesta activitat.

isidre 15 bona

El participant més jove de la Gimcana, el Pol, ben content amb el premi que li ha tocat.

isidre 14

Els espectacles al carrer es van anar repetint. Bartomeu Porta fa gaudir al públic amb el seu humor. La tarda del diumenge el temps va acompanyar i es van poder fer les activitats a l’aire lliure i el públic va gaudir amb el servei de bar i de taules per seure.

isidre 20

La Vireta, el ruquet que surt a la Passió i que sempre veiem per Sant Magí, va fer les delícies dels infants portant-los a passejar.

isidre 8 bona

L’escenari a l’aire lliure tenia un bon fons com a decorat: els camps dels afores de la ciutat en temps de primavera.

isidre 9

Un any més els Margeners de Guissona ens van oferir els seus castells.

isidre 3 bona

La fantasia i el color s’escampaven al llarg i ample del passeig on es van instal·lar les atraccions.

isidre 17

Què contenta va pujada a les cadiretes!

Em diu: Carme fes-me una foto. Aquí la tens!

isidre 16

La màgia dels cotxets de xoc sempre ha atrapat als que ahir en vam gaudir, als que s’ho passen bé ara i segur que també s’hi engrescaran les properes generacions. És una atracció incombustible.

isidre 18 bona

Fins i tot la natura va tancar aquesta Fira, que es pot valorar amb nota molt alta, amb una magnífica posta de sol que va acomiadar als visitants i als expositors mentre desmuntàvem.

isidre 19

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: