una mica de tot arreu

Cal trobar recursos per aprendre (1)

Perquè els infants trobin l’aprenentatge engrescador cal espavilar-se i trobar recursos que els motivin. Sovint l’adquisició de coneixements es fa interrelacionant diferents àrees. I el que es podria convertir en un tema feixuc, ben portat, esdevé una activitat lúdica molt positiva i a més treballada d’una manera col·lectiva.

És el cas d’aquest conjunt de marcs ovalats que trobareu penjats en un plafó del passadís de la planta baixa del Col·legi Jaume Balmes. De entrada, ja capta l’atenció pel color i la vistositat. A l’apropar’s-hi es descobreix un treball de plàstica molt ben presentat. A la manera dels antics marcs de fotografies que agafaven aquesta forma i que servien per posar-hi retrats aquí, també s’ha treballat el retrat, ja que l’objectiu és fixar l’atenció en diferents parts del cos.

La interrerlació amb l’àrea de llenguatge ve donada per les frases que acompanyen a cadascuna d’aquestes imatges. Són comparacions, algunes de les quals porten el nexe “com” (ros com un fil d’or), o es fan directament (cara de lluna plena) o bé cal posar-hi imaginació (boca petonera).

Agafeu quelcom per escriure per si trobeu alguna expressió que no coneixeu. Amb aquest post, en el que només cal mirar les imatges i el cartellet que les acompanya, espero que gaudiu alhora que cal felicitar a les professores que tan bé han tirat endavant aquest projecte del que avui us mostro només la primera part.. Un altre dia l’acabaré.

dita 0 bona

dita 4

dita 5 bona

dita 6

dita 7

dita 8

dita 10

dita 12

dita 13

dita 14

dita 16

dita 17

dita 18

dita 20 bona

dita 21

dita 24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: