una mica de tot arreu

Més de 20.000.

El dia 17 va fer 8 mesos que vaig començar a editar aquest blog i ahir la xifra de 20.000 ja va quedar sobrepassada. La mitjana és de 2.500 visites mensuals. Vaja qui m’ho havia de dir quan el vaig encetar!

Doncs, per celebrar-ho, edito aquest post amb unes fotografies de llocs vinculats amb l‘art, un tema que m’apassiona, en aquest cas situats a Barcelona. La capital de Catalunya té una oferta impressionant! Els quasi set milions i mig de persones que l’han visitat aquest darrer any ho confirmen. Això sense comptar amb els que fan cap a pisos d’estranquis que no surten a les estadístiques!

Conec Ciutat Vella a la perfecció ja que va ser el primer lloc on vaig viure a Barcelona. Quan estudiava tenia la residència al carrer Moncada. És aquesta que veieu aquí. Un lloc fantàstic, tot i que en aquella època aquests carrers no eren el que són ara. Avui aquest edifici forma part del Museu Picasso, un lloc que visito sovint ja que tota l’obra que s’exposa de l’artista m’encanta. Sempre torno a veure le Menines i sempre se m’escapa el riure, amb la interpretació que fa d’una d’elles, al quadre que presideix la magnífica sala on estan exposades.

picasso 3 bona

M’agrada anar a veure les exposicions temporals i acabo de visitar la que s’anuncia. Aquest quadre ” La vida”, que al cartell se’n veu un fragment, és per seure-hi al davant i fer-ne un bon estudi. Tal com podeu imaginar tracta de l’època blava de Picasso.

blau 1 bona

No gaire lluny d’aquesta zona que és molt a prop del Born – un altre dia ja baixaré, “Viure Lliure”, on veureu tot el que s’ha recuperat en aquest antic mercat- trobareu una exposició que té el seu encant.

Llegiu de que tracta:

postal 7 bona

Amb molt encert, han muntat l’exposició dins d’aquest contenidor, situat al final de les Rambles.

postal 6 bona

S’hi accedeix a través d’aquesta porta, protegida de l’exterior per una cortina.

postal 1

Tot el conjunt de postals exposades té l’encant del passat, d’aquelles imatges que ja són història. Al fons se’n poden veure, projectades en una pantalla, altres de més actuals.

postal 3

postal 2

En temps de guerra.

postal 4

Moments per l’humor.

postal 5

Al sortir, l’estàtua de Colom, que es retalla damunt un cel de capvespre ens marca l’inici o acabament d’un passeig conegut arreu del món.

postal 8

I en el mateix passeig, una mica més amunt, fem parada. El Liceu!. Suposo que la majoria l’heu visitat i heu assistit a alguna representació però avui tanco el post amb l’explicació d’una visita que fa poc temps està oberta al públic. Ës la possibilitat de recórrer tot l’espai que forma part de l’elitista i privat cercle del “Círculo del Liceu“. Un espai reservat només als socis, tot un “santa santorum”. A les 10 del mati hi ha una visita guiada que, a part de veire la part més coneguda d’aquest teatre, permet també entrar a les dependències d’aquest lloc privat. És una meravella!!!! Tant pel contingut: mobles, quadres, llums… com per la decoració de sostres, terres i parets. La “perla” és la sala dedicada al pintor català Cases, on s’hi poden admirar, enmig d’una foscor total, una col·leció de molts dels seus quadres de gran tamany que, molt ben il·luminats, destaquen al màxim. Per tant amb aquest joc de llums, en són els protagonistes absoluts. Hi hauria tants detalls per explicar que cal anar a veure-ho per gaudir-ne. La “bombonereta” és l‘ascensor! Mira que n’he vist de macos però com aquest cap!

La condició per visitar el “Círculo del Liceu” és la de no fer cap fotografia. Per tant us en poso unes quantes de les parts que si que permeten retratar en les que tampoc hi entra la gran sala i l’escenari on vaig poder veure l’espectacular tallafocs que no sé quantes tones pesa! To està fet perquè aquest teatre mai torni a cremar!

liceu 13

liceu 12

liceu 9

liceu 10

liceu 2

liceu 11

liceu 8

liceu 7

liceu 3

liceu 5

liceu 6

liceu 4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: