una mica de tot arreu

Aquelarre 2013. Cloenda

Un nombrós grup de Carranquers pugen amb tota solemnitat enfilant-se carrer Major amunt fins arribar a davant la Universitat. La Fira del Boc, encara amb molta animació, ja té els minuts comptats i, l’Aquelarre 2013 està a punt de fer història.

Ja ha arribat el Carranco Bilandó que porta una pota embenada. Es veu que en un correfoc va tenir algun problema i va quedar lleument ferit.

Comença doncs el foc. I, com sempre, aparta la gent que s’hi han apropat massa, tot i tenyint de colors la nit. No cal que sentim l’enyor de les carretillades perquè encara ens espera la festa del Xè aniversari de la Colla Infantil i la Festa Major. Per tant no ens acomiadem dels correfocs que venen dies per gaudir-ne!

cloenda a

Tot preparat per començar amb la percusió i el foc. El sol ja s’escapa i la foscor inmediata ens donarà un bon contrast amb l’espectacle que està a punt de començar.

cloenda a 1

A vegades, hi ha un element entossudit que no es vol deixar prendre el protagonisme. En aquest cas, es tracta d’un fanal amb bola de vidre que malda per no deixar-se engolir per aquesta pluja de vermells i grocs.

cloenda a 2

Passem d’una inmersió càl·lida cap un centre de guspires on el color fred és el dominant.

cloenda a 3cloenda a 4

I ja hi tonem a ser! El fanal treu pit, millor dit cap i no es deixa engolir. El seu jo s’esforça per brillar i fer-se veure enmig d’aquests meteorits que s’emparren cap a la foscor.

cloenda a 5

Erre que erre. Ara ja n’hi ha un altre que no vol passar desapercebut. En parella fan més força i cotraataquen amb la seva esfera lluminosa.

cloenda a 7

La força del fanal minva mentre el foqueral s’espeseix, però aquella mena de periscopi que balla com una pilota suspesa enmig de les guspires, ens transmet un missatge de resistència i de voluntat per no deixar-se engolir.

cloenda a 8

L’esperit de l’Aquelarre s’anirà esvanint. Aquest darrer foc s’apagarà peo l’enyor dels correfocs encara no el vèiem a prop. Esperem doncs a trobar-nos amb el que ha de venir!

cloenda a 9

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: