una mica de tot arreu

Sant Magí, el sopar

Aquest any es celebrava la vint-i-una edició del sopar de Sant Magí a la plaça Major. I des del meu punt de vista, ha sigut un dels més agraïts. El motiu ha estat aquest canvi de disposició de les taules que, en general, s’ha valorat molt positivament. Al col·locar-les de manera perpendicular a l’edifici de la Paeria i durant tota la nit i, per les quasi quatre-centes persones que hi assistirem, la visió que vam tenir de la part frontal de la plaça amb la renovada il·luminació de la zona del Campanar va ser perfecta. Així com també, quan es desenvoluparen els actes a l’escenari ningú es va haver de moure dels seus seients ni donar l’esquena als del seu davant, com s’havia fet durant aquests vint anys, i per tant la dinàmica del seguiment de l’acte va ser ideal. Una millora que cal celebrar juntament amb una altra, posar els guarniments als animals en un estable del barri. Aquests dos canvis han fet  pujar el llistó d’aquesta entranyable Festa.

Mirant les fotografies que veureu a continuació us podreu adonar d’aquesta nova disposició tan encertada. Les imatges fetes a la tarda…

apat 20

apat 22

la plaça abans sopar

apat 23

… i les de la nit amb tota la gent asseguda a les taules i sopant…

apat 3

sopar 2

apat 6

Detall dels pastissos, elaborats a ca l’Agustí, que tenien cura aquest any de servir el sopar. Un detall molt bonic va ser escampar aquests anissets de colors en homenatge al cartell d’aquest any que els nens de Cervera han personalitzat pintant-lo amb colors. Una associació molt encertada!

apat 1

La taula amb els regals per les Pubilles. Cal agrair a tots els astabliments col·laboradors aquests obsequis que donen per la festa.

apat 2

La plaça, com sempre, feia molt goig i representa un decorat magnífic per qualsevol acte que s’hi faci. El presentador Xavier Joan enceta el discurs de presentació.

apat 7

Observeu com la bandera espanyola a Cervera no hi dura ni una nit. Les bruixes, que són éssers de nit, se la deuen emportar amb un vol rasant a la plaça, mentre fan de les seves amb les escombres.

apat 9

El pregó aquest any va estar dedicat a l’Institut Antoni Tarroja en motiu de la celebració del 50è aniversari. Blanca Cuñé, actual Directora del centre, en va tenir cura.

apat 10

Va exposar la trajectòria de l’Institut al llarg d’aquests anys tot i demanant una implicació de tots, especialment dels pares, en el procés aducatiu.

apat 11 bona

El meu apreciat amic i la persona que m’ha restaurat moltes peces antigues a les que hi tinc molta estima, el Sr. Pipó Armengol, va ser proclamat Maginet de l’Any. Aquí porta l’obsequi que li van fer realitzat creat pel Xavi Badia. D’artesà a artesà, el bon saber fer a Cervera continua…

apat 12

Quan va fer el seu parlament va justificar el perquè d’aquest reconeixement. Vam saber que, quan tenia 22 anys, havia fet, com a ebenista que és i dels bons, les portes de l’església de Sant Magí. Les mateixes portes que avui podem veure des de la placeta així com també en aquestes imatges on les podeu apreciar amb detall. Els que coneixem el seu bon saber fer com a extraordinari restaurador de mobles que ha estat, el felicitem de tot cor!

apat porta 2

apat porta 1

I per acabar, vull fer esment que abans del ball va tenir lloc la proclamació de le Pubilles 2013. Pel que toca a la de Cervera ho va ser Mariona Dalmases i per que fa a la de fóra vila ho va ser Jesica Valverde. Les podeu veure, ja l’endemà i amb una bona llum acompanyant Jordi Casado, el veí del Barri que ja fa anys que representa d’una manera impecable la figura de Sant Magí.

aigua 7

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: