una mica de tot arreu

Sant Magí, ja hi hem arribat (2)

Seguim amb les imatges de l’arribada a Sant Magí, amb aquest primer pla de bicicletes descansant, després d’haver fet el camí de Cervera a la Brufaganya.

amagi 3

I la gent, asseguts al terra, tot i esmorzant refent-se de l’esforç.

amagi 4

Aquesta modesta edificació és l’objectiu de tots el que, sota l’expressió “Arriba a Sant Magí com puguis”, es posen en marxa per fer cap en aquest lloc on hi brolla l’aigua miraculosa. Observeu aquesta edificació des de fóra ja que, ara, hi entrarem per visitar-la.

amagi 5

Un cop travessada l’arcada i, ja havent baixat les escales, veiem l’ambient a l’esplanada.

amagi 10

Aquí s’aprecia millor aquesta entrada que ens porta a les fonts.

amagi 9

Fixeu-vos en aquesta fotografia i veureu els diferents nivells. A baix s’hi troben les fonts, on l’aigua baixa d’una manera ininterrompuda i, en un nivell més elevat, es veu la capella amb la imatge de Sant Magí al fons.

amagi 20

Detall de les fonts amb la verdor que li dóna aquesta mena de molsa que s’arrapa a la pedra degut a un excés d`’humitat.

amagi la font

Aquest detall de la capella té a veure amb Cervera i Tarragona. Els de la capital de província van regalar la imatge i nosaltres, els de la capital de comarca, vam obsequiar el peu daurat on hi descansa.

amagi l'altar

Des de la capella podem veure la zona de les fonts. Observeu les garrafes d’aigua, ja plenes, per prendre cap a Cervera. És l’aigua que es repartirà els dos dies de la Festa de Sant Magí.

amagi 11

El desnivell que hi ha des de l’exterior és notable, cal baixar set esglaons per arribar a la zona de les fonts.

amagi 12

Des de la zona de la capelleta ho vèiem aquesta imatge.

magi 1

La capelleta està separada de l’exterior per una reixa que impideix que s’hi pugui accedir podent-ho fer només per la porta.

amagi 13

Per aquesta petita porta de fusta que es veu a continuació de les dues arcades.

Espero que amb aquestes explicacions detallades i amb el suport de les fotografies hagi quedat clar com està organitzada aquesta zona dedicada a l’aigua i a la devoció de Sant Magí. Els que ho coneixen ja ho saben però els que no hi han estat mai, veient aquestes imatges i llegint les explicacions, crec que poden fer-se una idea de com és.

amagi 18

Aquesta fotografia que tanca el post ens fa veure la tranquilitat de la que es pot trobar en aquesta zona de descans. El temps va acompanyar i tothom va gaudir descansant, fent-se passar la set i la gana, conversant i fent temps fins l’hora de retornar a casa.

amagi 24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: