una mica de tot arreu

Entrem a Sant Domènec

Ahir a la nit i, per primera vegada, va tenir lloc un concert a la terrassa que toca a l’església de Sant Domènec, que ha estat engrandida, i que l’any passat acollia un espai VIP per l’Aquelarre. Un racó amb molt encant que s’afegeix a la quantitat d’aquests espais que tenim a Cervera. La pared de pedra, amb un toc atrevit de llum blava i, un focus ben posat que rebotava les imatges dels músics emmarcades en un cercle de llum blanca, donaven una atmòsfera especial a aquest esdeveniment. La nit càl.lida acompanyava, el concert era gratuit i el públic ha respost assistint-hi tot i que els accessos no són fàcils.

Sempre he estat partidària de que aquests espais que hi ha al voltant de Sant Domènec eren per gaudir-ne en temps d’estiu, per tant, de temporada curta. En canvi la despesa que s’ha fet per arranjar una mica l’interior del temple, ja desacralitzat, ha estat immensa pel profit que pot donar. Qui s’atrevirà a fer-hi quelcom a l’hivern en aquella immensitat de metres cúbics per escalfar? Amb les deficiències que hi ha pels carrers i voreres de la ciutat aquesta obra faraònica, en plena crisi, no calia. No sóc enginyer ni arquitecte però potser hi havia una manera d’aguantar els arcs i deixar-ho com ho van deixar, en un projecte semblant, en una esglèsia de Ciutat Vella a Barcelona. Un dia que hi pugui anar faré un post amb el reportatge d’aquesta bona solució que van saber trobar.

Obrim la porta i entrem a visitar les obres acabades. Per assolir una restauració total caldria disposar d’una elevadíssima quantitat de diners que, obviament, no se’n disposa…

dom 1

Els tirants, fonamentals per aguantar estructures.

dom 8

dom 11

El vitrall de la façana principal ens mostra les restes de com era, d’acolorit i vistós, quan va ser col·locat.

dom 5 bona

Observeu els detalls de diferents altars…

dom 6

…obertures que caldrà tapar ja que els coloms passaven rabent…

dom 7

…espais…En aquesta obertura superior hi havia l’orgue.

dom 10

El temps ha deixat forats…

dom 16

…i esquerdes…

dom 19

Aquests fonaments que queden a la vista mostren restes de construccions anteriors. Aquí, al lateral, s’han deixat a la vista…

dom 17 bona

… i davant l’altar principal, també.

dom 18

Les arcades, gòtiques i esveltes, que sempre havíem vist sobresortir, ara han quedat cobertes amb aquest acabat interior.

dom 14 bona

dom 15 bona

dom 12

TÍTOL del proper POST.- nº 103    Sortim de Sant Domènec i atrapem el Campanar com se’l mira

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: