una mica de tot arreu

13ena Edició Cursa Ciutat de Cervera (3)

Sovint les cercaviles i altres actes festius fan la seva sortida des de la Universitat. Tornem a veure, a contrallum, l’estudiant que ja havíem vist siluetejat davant el Campanar, acompanyat del seu clon, fet per a l’Aquelarre.

fon gegants de cervera

Estem a la segona Torre de la Ciutat, en realitat són dues, la de la Ciència. Durant molts anys va ser la Universitat de Catalunya i per les seves aules hi van passar personatges rellevants.

Actualment tant els patis interiors com el propi edifici acullen molts actes dins la programació d’activitats anuals.

fon universitat

Interior del Paranimf de la Universitat presidit per un altar d’una gran bellesa. Avui en aquest espai, abans església, s’hi fan tota mena d’actes: exposicions, concerts, representacions, sopars…

fon paranimf

Detall de diferents elements populars i tradicionals de la ciutat en l’exposició que es va fer aquest any en motiu de la presentació de l’Àliga de Cervera. En primer pla lo Carranco Bilandó.

fon bestiari al paranimf

Abans de passar per davant l’església de Sant Antoni, presidida per una talla de fusta del Sant Crist del segle XIV, a la cantonada, veureu la torre fragmentada que és el que va quedar del campanar després que l’enderroquessin en motiu de la tercera guerra carlina.

fon san antoni

L’antiga estació de tren construïda al segle XIX.

fon estacio tren

La tercera Torre, la del Treball. Un magnífic edifici de César Martinell, deixeble de Gaudí, que acollia una farinera. Avui està en procés de reconversió esperant que el seu vast interior es pugui adecuar en l’aplicació d’algun bon projecte.

L’estelada que oneja a la part més alta de la ciutat i que van penjar la gent del Centre Excursionista de la Segarra.

fon estelada sindicat

Aquest arribar a la part més allunyada de la cursa per aquesta banda de la ciutat ens porta a passar per dos edificis que trobareu repetits en altres ciutats: el CATCentre d’Atenció Turística– i el dels Mossos d’Esquadra. Que no us enganyi aquesta imatge, l’un s’emmiralla dins l’altre o sigui que, òpticament sembla que nómes en veieu un, però en realitat són dos.

fon cat i mossos

Arribeu ja a l’acabament d’aquest recorregut per trobar-vos de nou al punt de partida. Desitgem que aquest trajecte que heu fet pels afores i per l’interior de la ciutat hagi estat un motiu de gaudi per tot el que heu vist i, per l’esforç que heu esmerçat en assolir el repte que representa fer la XIII Cursa Ciutat de Cervera.

fon sortida rotonda

Per acabar us volem oferir unes quantes imatges de la seqüenciació de les estacions de l’any i el seu impacte visual des dels afores i dins la ciutat. Unes imatges que espero us agradin i us animin a tornar a visitar Cervera i gaudir amb aquesta ciutat, envoltada de turons i bancals, on hi trobareu espais acollidors, edificis impactants i un bagatge històric molt vast i complet. US ESPEREM!

Temps d’hivern…

fon nevada febrer

… que al febrer ja deixa pas al miracle de la vida. Els ametllers queden nevats de blanc i rosat, oferint unes imatges contrastades amb la verdor dels camps que reneixen…

fon ametllers

La primavera ens porta el color i la flaire de les flors i, a mesura que avança, es va emportant el verd per enrossir-lo i deixar llenques del color del sol que, aviat, ompliran tot el paisatge de grocs.

fon camps segarra

El brollador, al davant d’una de les quatre torres de la Universitat, queda realçat amb aquest cop de vermell, que li ofereixen les flors dels rosers que l’encerclen.

fon brollador i universitat

La Pèrgola, un dels miradors fets per l’home, més bells del país, s’obre, com una immensa finestra, per mostrar aquest perfil espectacular de l’antiga Cervera.

fon pergola

Les roselles i altres flors camperoles donen color i vida en aquesta imatge on, en altres temps, el castell que s’aixecava al turó dominava la vall.

ara mateix davant casa

La ginesta, que amb el seu color i la seva olor omple els afores de la ciutat, és una de les plantes més identificatives d’aquesta contrada.

ginesta campanar

Subirachs, l’esculptor de la Sagrada Família, signa aquest monument, les “Quatre Barres”, representatiu de la història de Cervera i de Catalunya i que simbolitza l’aixecar-se, la voluntat d’un poble, el tirar amunt i fer camí. Situat davant la muralla de Pere III és un altre punt dels més significatius de Cervera.

fon 4 barres

Aquest reportatge sobre el recorregut de la XIII Edició de la Cursa Ciutat de Cervera ha estat realitzat per Carme Bonet i Trilla, que gestiona el blog unamicadetotarreu.com, on hi podeu trobar, fins avui, 92 posts que informen de temes variats.

Les correccions d’aquests tres darrers posts sobre la Cursa han estat fetes per Ramon M. Razquin i Carulla.

TÍTOL del proper POST.- nº 93    Eivissa medieval, 2013 (3)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: