una mica de tot arreu

Imatges inèdites del Col·legi de la Sagrada Família (2)

Pel que fa a la curiosa descoberta feta sobre unes quantes imatges inèdites del col·legi, explicat al post d’ahir, avui el blog segueix posant-ne alguna més. La qualitat no hi és perquè estan fotografiades directament del muntatge on estaven. Cal esperar que, més endavant, hi hagi l’oportunitat d’escanejar-les per tenir-les millor. Tot i amb això és curiosa la informació que van donant, una informació que estaria bé es pogués completar.

Fa molta gràcia veure auestes imatges. Sembla que hi havia una llum bona que potència el blanc. en aquest cas el de la verge i el de la mantellina de les alumnes. La fotografia devia ser feta en temps primaveral ja que s’hi veun plantes ben florides a la paret del fons.

Una imatge que impacta. Impensable avui en dia veure aquest estol de monges amb una vestimenta ben complicada. Ana tot el dia amb aquesta toca devia ser una cosa ben molesta.

Resulta curiós veure com les alumnes del Col·legi, vestides de festa, anaven a les processons. aquesta sembla la de Corpus perquè es veuen enramades al carrer. Tot i que a la de Corpus només hi anaven homes, joves i nens. caldria aclarir-ho.

Sembla que la processó esta passant per davant la Universitat. Als quatre balcons s’hi veuen domassos.

En el post anterior vèiem aquesta autoritat eclesiàtica acompanyat d’alumnes. aquí amb les monges.

En aquesta imatge ja hi reconeixem algunes alumnes. El que crida l’atenció és la visió del que s’hi veu al darrere que resulta difícil d’aclarir.

D’equerra a dreta, una interna que es deia Bosch, Lurdes Gomá, del canós, dues internes més, Carmina Lafargur, Rosa M. Salvadó, també interna i M. Rosa Robinat. Estaria bé identificar les dues nenes que semblen molt petite però van impecables amb l’uniforme. Les grans porten agafada una mena de bossa, semblen totes iguales, que ves a saber què era.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: