una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. Reportatges de fi de curs

La majoria de fotografies de grups d’alumnes del Col·legi de la Sagrada Família les tenim perquè la jornada que es celebrava el fi de curs es demanava a un fotògraf que vingués a fer el reportatge.

Era important especialment per les alumnes que ja havien acabat l’ensenyament i marxaven del col·legi. Aquesta manera de fer ha permés tenir moltes imatges que esdevenen records entranyables.

Com s’ha dit, la simbologia, en aquells temps era molt important i en posts anteriors hem vist com els grups es fotografiaven amb quadres, banderes, imatges…

En aquestes properes fotografies que tanquen la informació sobre grups també les acompanya la figura, en la primera, d’una Verge i, en les altres, la de la Mare de Déu de Lurdes que habitualment estava posada en la cova que se li havia fer al capdavall del pati.

Una de les coses que s’acostumaven a fer era que darrera la fotografia de grup i, per tenir un record, les que hi surten o al menys les més amigues, hi signessin. Ho podeu vure en el revés d’aquesta fotografia. Fixeu-vos que les signatures estan fetes amb tinta.

La majoria de fotografies d’aquesta època porten el segell de Gómez Grau, com aquesta.

En aquest grup hi ha alumnes de cursos diferents. Totes amb l’uniforme de festa i els guants blancs.

Fila del darrere i d’esquerra a dreta: Roser Yago, Pepita Blasi, Sara fernández, M. Carme Vendrell, interna de Portell, M. Carme Farràs, també interna, Carmina Lafargue, Antònia Vives i Lurdes Gomà.

Al davant: Pepita Solé, Josefina Casimiro, interna, M. Dolors Millan, Josefina Graells amb dues llargues trenes, Anna M. Fitó, Dolors Rivera, Engràcia Falip, que era interna, Montserrat Regué i Paquita Regí.

Se suposa que el fotògraf devia tirar diferents instantànies ja que en aquesta imatge hi ha la mateixa colla que en l’anterior. Així, al comprar la fotografia, cadascuna podia triar la que havia quedat millor.

any: 1950 tema: Grups escolars autor: cedeix: Sr. Cinca gestionat per: Max Turull

Sembla que el reportatge és del mateix moment però aquí s’hi han afegit més alumnes.

Fila del darrere i d’esquerra a dreta: Sara Fernández, Isabel Ferran, Roser Yago, Mari Millàn, Carmina Lafargue, M. Carme Farràs, M. Carme Vendrell, Pepita Solé, Montserrat Regué, al davant de Montserrat, Josefina Graells i, al seu davant, Antònia Vives.

Les set del blog de l’esquerra són: Vicenta Closa, Pepita Blasi, Paquita Regí, A sota, Carme Bonet i Josefina Casimiro. Al nivell inferior, M. Rosa Villarroya i Anna M. Fitó.

Les tres que aguanten la figura de la Mare de Déu de Lurdes són: Lurdes Gomà, Dolors Rivera i Engràcia Falip.

En aquells temps quasi ningú disposava de màquina de fotografiar i quan hi havia alguna festa era ben important demanar a un fotògraf professional que vingués a fer un reportatge. És per aquest motiu que d’imatges d’una mateixa sessió amb grups i posicions diferents eren ben rebudes per tal de tenir-ne un bon record. Res a veure amb ara!!!!

A dalt, a l’esquerra, Isabel Ferran amb la cara tapada, al seu costat , Engràcia Falip i Carmina Lafargue.

A sota, Pepita Blasi, interna, Roser Yago, Mari Millàn, aguantant la Mare de Déu, Antònia Vives i, al seu costat, Sara Fernández.

A l’altra banda, Josefina Casimiro i M. Rosa Villarroya. A la dreta, Carme Bonet i Dolors Rivera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: