una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. Exercicis Espirituals

El Col·legi de la Sagrada Família va ser un centre d’ensenyament però, alhora, acollia altres activitats en els seus espais. Una activitat que es feia en aquells anys tan diferents als actuals eren els Exercicis Espirituals. Es tractava d’unes jornades dedicades a profunditzar en la fe i, en aquest cas, anaven adreçades a nies joves que ja no eren alumnes del col·legi.

En aquestes fotografies vèiem un reguitzell de joves que, quasi bé totes, ja no estan entre nosaltres. Són testimonials perquè ens mostren una època que ja és història. Resulta curiós veure com anaven vestides, calçades i pentinades. Si ho comparem amb les joves d’avui dia, la diferència és total.

Fins i tot la manera en com s’asseuen, fixeu-vos en aquesta primera fotografia, demostra com de discretes i decoroses eren aquestes joves.

any: tema: autor: cedeix: Ana Vidal gestionat per:

Una altra fotografia, aquesta feta al pati i davant la gruta de la Mare de Déu de Lurdes, si és que en aquesta època ja hi era, que no es veu prou bé. Si que s’observa la pèrgola que divideix el pati en dos parts.

Aquesta fotografia, datada al 1942, està feta al mateix lloc on, més endavant, van posar tants i tants grups d’alumnes: a les escales que porten al pati. Es veu ben bé, al darrere la terrassa tal com la recordem.

Fila del darrere: Maria, que es va casar amb el Sr. Pagés que fou molts anys professor de la Mútua Escolar, Anna M. Razquin Jené, que va ser religiosa, no identificada, Rosa Massana Gabarró, mare de M. Rosa Villarroya, Roser de Nuix Capdevila, mare dels germans Montiu i Pepeta Martí Rius de cal Jesús, la botiga de queviures de la plaça Major.

Fila 2: Anna Pons, 2 no identificades, Agustina Roca, 2 no identificades.

Fila 3: 5 no identificades i Antonieta Noguera mare de M. Teresa Salat.

fila 4: no identificada, Pepita Camps, no identificada, Serafina Rubió, Garriga i no identificada.

Agost 1943.

En aquesta fotografia són moltes les no identificades. Si us fixeu amb les sabates de les joves de la primera fila veureu com d’original era el calçat.

La tercera de la fila del mig començant per l’esquerra és Paquita Martínez, mare de Conxita Roselló. La del seu costat no, l’altra, és Ramona Raich mare de les germanes Rivera, la gran, Dolors, d’Esports Truga. La que està al costat de la que porta una camisa blanca és Lola Massana, casada amb un Villarroya i mare de Josep M., traspassat, Dolors i Gemma. La que està asseguda al seu costat amb un vestit claret és M. del Carme Codina, mare dels germana Gomá que gestionen el supermercat del carrer Santa Anna. Amb el collet blanc, Montserrat Puig, de telèfons, mare de Concepció, Miquel i Montserrat.

A la primera fila amb unes boniques espardenyes catalanes hi ha la Carme Castellà, mare de molts fills: tots els germans Puig. La segona de l’extrem dret és Carme Llamas casada amb Sarrate, de l’imprempta.

any: 1943 tema: Entitats i grups diversos autor: cedeix: Joaquim Sarrate gestionat per: Josep Colom

Aquesta fotografia podria ser que no anés d’Exercicis Espirituals ja que les noies van molt mudades i porten la bandera de l’Acció Catòlica.

Dempeus i d’esquerra a dreta: Rivera, Teresina Armengol, Montserrat Torrents, Maria Blanch, Ramona Bonet, la meva tieta de “cal Delfin” que el 23 de març va fer 6 anys que ens va deixar. Ara tindria 106 anys ja que va morir quan li faltava poc per ser centenària. Mercedes Bordera. Al darrera, una professora i amb els braços creuats i vestida de blanc, Montserrat Sala que és la mare de Blanca Cuñé i viu al carrer Major. A la dreta, Margarita Costa, una interna de Sabadell.

Resulta ben curiós observar el vestuari i el calçat tan allunyat de la moda actual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: