una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. Les monges

Durant tots els anys que el Col·legi Sagrada Família va romandre obert van ser moltes les monges que hi van passar. De la majoria no en tenim constància gràfica.

Aquesta fotografia de fa més de cent anys, cedida per Ramon M. Razquin, en la que s’hi pot veure la seva àvia, que és aquesta jove tan guapa asseguda, la primera de mà esquerra, és l’única imatge antiga en la que es veuen monges. Desconiexem el seu nom.

La madre Emilia era menuda, alegre i d’ella tothom recorda perfectament la seva fesomia especialment les alumnes de batxillerat ja que ens donava moltes classes.

En aquesta imatge, datada a l’agost de 1959, la vèiem des de la terrassa del col·legi mirant per una de les finestres i acompanyada d’un grup d’alumnes: M. Teresa Salat, Eulàlia Boronat, M. Àngels Termens i a sota, M. Teresa Lafargue. Les altres queden desdibuixades.

L’altra monja que tothom recorda i que va ser durant uns anys superiora, en la mateixa època en que la madre Emilia estava al col·legi era la madre Inés Beneria. Era curiós el contrast que feien ambdues ja que la madre Inés era alta, prima i amb una cara allargada al contrari de la madre Emilia que era baixeta i amb una cara rodona.

Aquí estan amb un grup d’alumnes i el pare d’una d’elles, que era interna, el Sr. Morera. També s’hi veu la madre Joana Torres.

Aquesta religiosa que era molt jove, la madre Assunción, que tothom li deia carinyosament “Sunsi”, encara està en actiu. De fet ella fins fa poc era la que coordinava les colònies que tenien lloc a l’estiu al col·legi, i que es van interrompre amb el covid.

Aquestes dues fotografies ja les heu vist però tornen a sortir a aquest post per completar la informació sobre les religioses del col·legi.

La de l’esquerra és la madre Dolors Medina que va morir, a una edat avançada, el dia 1 d’agost de 2019 a Matadepera. L’altra és la madre Joana Arbories.

La madre Modesta estava de directora del col·legi quan aquest va tancar l’any 1972. Més endavant va tornar a Cervera i se la veia a la Residència d’avis. Va morir en aquest poble que coneixia des de feia molts anys. Aquí la vèiem amb un grup d’alumnes quan encara era ben jove.

Ens venen a la memòria molts altres noms de religioses: la madre Virginia, la madre Avelina, la madre Oriol… dissortadament no es disposa de fotografies d’aquestes monges que recordem prou bé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: