una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. Darrers grups (2)

Amb aquestes properes fotografies queda per enllestida la informació sobre diferents grups d’alumnes del Col·legi Sagrada Família.

Aquestes dues imatges resulten ben curioses ja que ens mostren com d’incòmodes havien d’anar les noies per fer gimnàstica. Era una època en que els pantalons encara no s’havien popularitzat. A sota les faldilles, per tal de no mostrar la roba interior s’acostumava a portar una peça ben antièstetica que es coneixia com a “bombatxos”.

En aquesta fotografia hi ha bastantes internes. De cares conegudes, a costat de la madre Modesta, hi ha Trini Mingell de la Curullada, a prop d’ella, Paquita Ninot, al seu costat, M. Dolors Vergés, emmig d’elles dues, Pilar Peiret que té la mà damunt l’espatlla de Ramona Lloveras. A la filera del davant, la segona de la banda dreta, és Benideta Codina.

Un grupet de les que estaven a l’altra fotografia posen davant la cova de la Mare de Déu de Lurdes acompanyades de la madre Modesta.

Grup d’alumnes amb l’antic uniforme i la bata negra de sempre però ja es veuen aires de canvi perquè algunes de les alumnes porten el nou model de bata que era d’un color rosat.

A la fila de dalt de tot i d’esquerra a dreta: Neus Font, M. Dolors Ibáñez, Neus Vall, Teresa Travesset, M. Dolors Sàrries, M. Teresa Botet, Montserrat Boldú, M. Rosa Santacana.

A la renglera de sota: Conxita Arenós, Rosa Minguell, M. Carme Farré Durango, Conxita Figueres, Angelina Soteres, Sabina Carulla, Maria Fusté Miró, Pilar Sisquella, Elena Serés, Marta Farré Farrera, M. Dolors Villaró, Ramona Gabarró i Maria Pastor.

Al davant: M. Dolors Ibars, Concepció Puig Puig, M. Carmen Martínez Aranda, Fa Coletes, M. Assumpció Camacho Altisent, Marina Cuñé, Anna Serés Gómez, M. Carme Fort, M. Teresa Fusté Ortiz, Paquita Valverde Barón, M. Carme Torró, Elvira Colom i no identificada.

Tema: Grups escolars Autor: Nuri Gómez Grau any: 1962 cedeix: Anna Serés i Gómez gestionat: Anna Serés i Gómez

Estem al curs 1969-1970. Ja faltava poc per tancar el col·legi, el darrer curs que es va impartir va ser el 1971-1972. Veient la quantitat d’alumes costa creure que quedava tan poc per buidar-se el centre, però, amb les reformes a ensenyament que es van fer en aquells moments demanaven moltes coses complicades i van considerar que no es podien dur a terme.

Aquí ja tothom porta l’uniforme nou. Aquesta fotografia resulta curiosa perquè està feta orientada cap a l’estructura de la pèrgola que dividia el pati en dos. A la dreta s’hi jugava a bàsquet.

Al grup que està més al darrere hi ha: Conxita Figueres, Pepita Xandri, no identificada, Teresa Segura, no identificada.

A sota: M. teresa Cos, Rosa M. Carrete, Anna M. Casajoana, Dolors Fusté i Cinta Pou. La que posa el braç damunt l’espatlla de la cinta és Núria Gené.

La tercera fila de sota: Mercè Regí, Blanca Miret, M. Rosa Sala, la de la melena als dos costats, no identificada, Montse Boldú, la que espia per demunt la seva espatlla, M. Dolors Tosquella, al seu costat, dues no identificades.

Les dues que treuen el cap quasi tocant a la porteria de bàsquet són: Piera, amb serrell i Roser Enrich.

A l’altra filera: no identificada, Ramona Pomés, Carme Castellà Pifarré, M. Carme Colén, Marta Santamarta, Anna M. Talaveró, unes no identificades, De les que porten el jersei blau marí, la de la dreta és Tere Soteres, treient el cap al seu darrere, Montse Bové, Victòria Bernaus, Montse Teixidó, Dolors Sàrries i al seu davant, Montse Guillén, Cònsol Closa i la que porta jersei, M. Pilar Rocagené.

Al terra: Marta Farré Farrera, Blanca Vigara, M. Clara Prous, Carme Granell, M. Rosa Santacana, Leonor Jaques, algunes no identificades i les tres últimes són, Carme Franquesa, Kika Fransoy i Anna M. Razquin.

any 1969-70 tema: autor: cedeix:Ma Clara Pons gestionat per:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: