una mica de tot arreu

Recordant… Col·legi Sagrada Família. Símbols

En el post anterior heu pogut veure dosdels símbols més representatius del Col·legi de la Sagrada Samília: la Verge Maria i la “Virgen niña” així com també el quadre amb la figura de la fundadora de l’ordre de Religioses de la Sagrada Família, Mare Janer, que presidia el gran rebedor.

Aquest quadre sembla que algunes vegades i en moments molt puntuals el treien del seu lloc perquè les alumnes s’hi fotografiessin en un espai més adient per tenir una imatge de grup.

Com podeu veure aquí totes les alumnes van vestides de festa, fins i tot porten el sombrero, que tothom tenia. Moltes de les noies no són conegudes ja que eren internes. sí que hi podeu trobar la Mercè Gabarró, casada amb Salvador Llobet i mare de la rosa M. i la Clara, també l’Angelina Guix, que va treballar molts anys a la Guarderia Arrel i ja fa força temps que va morir, la Magda Pont, la filla gran dels propietaris de l’antiga Pasteleria Pont, M. Dolors Fusté, germana de Rosina i Mariana, ambdues traspassades, M. Teresa Cos, vídua de Ramon Tasies, Assumpció Carbonell de cal Carbonell de la casa del passeig Estació, Maria Porredon, que va ser monja de clausura i ja va morir, Rosa M. Companys de cal Companys de la plaça sant Miquel.

Si recordeu les fesomies i mireu la foto en detall, els de més edat, pot ser que les trobeu.

Un altre dels símbols importants de l’escola era la bandera del col·legi. és molt bonica i, avui, encara està al centre. Les alumnes aprofitaven per fer-se fotografies de record, especialment quan acabaven l’escolaritat i marxaven del centre.

aquest grup, vestides de festa, observeu el detall dels guants mostren amb orgull aquesta bandera.

Quasi bé totes són internes excepte la primera de l’esquerra que és Aura Vilanova. La seva mare era mestra i el seu pare un artista. tenia cura de maquillar els actors de la Passió i, per nadal, feia un pessebres inoblidables.

La segona de la dreta és Pilar Porredon. Va viatjar a Xile i, en tornar a Barcelona es va dedicar a la docència. Amb el seu marit han tingut cura durant 25 anys de la galeria d’art La Cerverina D’Art. Aquest any els hi han donat el premi Sikarra degut a la seva trajectòria en aquesta activitat de galeristes.

Un altre símbol imprtantíssim, i que avui encara està dempeus, és la imatge d’aquesta Verge que presideix la placeta a la que s’arriba al pati des de les escales de la terrassa.

Les joves són d’esquerra a dreta, Montse Pont, Roser Segura, interna de Ribé, Alsina, del forn de la plaça Major i no identificada.

Assegudes, Maria Porredon i Jordana.

Aquesta fotografia porta molts records ja que mostra un dels llocs ben concorreguts de l’alumnat durant els anys escolars, el pati del col·legi corresponent a la part dreta. En primer pla es veu el monument de la imatge anterior. Al mig hi havia una pèrgola que separava el dos espais. al fons, amagada pels arbres s’hi trobava la cova de la Mare de déu de Lurdes.

Aquestes lletres fetes amb flors possiblement hi estan per celebrar la fi del Mes de Maria. Ja les vàreu veure fetes amb fullola a la capella. diuen “In cordi Matrix”, En el cor de Maria.

Les altres no recordo exacte que signifiquen.

Tot i que aquesta imatge no és un símbol tanca aquest post per l’explicació que dóna en el sentit de que sembla que està feta per publicitat o alguna cosa semblant ja que no és normal veure les alumnes vestides de festa pintant.

Està feta a la sala de pintura. Les classes estaven dirigides per la madre Oriol. En primer pla, s’hi veu la Roser Segura, interna de Ribé i, al seu darrer, Magda Pont.

Els tapissos grans servien de mostra per pintar-ne fragments. Cadascuna treballava amb un cavallet i ho feien dretes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: