una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. La capella i la “Virgen niña”

La capella del Col·legi Sagrada Família era un lloc molt important d’aquest centre religiós. S’hi accedia per dos llocs: el gran rebedor i el distribuidor pel que es passava obligatoriament per anar a les classes.

Una de les activitats que es celebrava amb més relleu a la capella era el “Mes de Maig” dedicat a la Verge Maria. Un símbol important del centre. Cada any es posava la figura a la banda dreta de l’altar i es decorava tan bé com es podia. En aquestes properes fotografies podeu veure el resultat de la posada en escena de diferents anys.

Aquest és el rebedor, molt gran, que el presidia un quadre on hi havia pintada la Madre Janer, cerverina i fundadora de l’ordre de religioses de la Sagrada Família. Un altre dels símbols del col·legi. Davant mateix d’aquesta pintura hi havia la porta principal d’accés a la capella.

En aquesta fotografia, no sé per quin motiu la figura de la Verge Maria, que normalment era dins la capella, està en aquest espai. Crida molt l’atenció que estigui decorada amb banderes espanyoles. Coses d’aquells anys!

Les alumnes són, a l’esquerra Pilar Porredon i, a la dreta, Aura Vilanova. devia ser una festa important perquè a part d’anar amb l’uniforme també porten els guants blancs.

Tal com s’ha explicat per celebrar el “Mes de Maig” o “Mes de Maria” es donava molt relleu a aquesta imatge. A la dreta podeu veure com estaven pintades les parets laterals de la capella.

La mateixa composició en un altre any. Hi van afegir la bandera del col·legi, un altre dels símbols importants del centre. Encara avui es conserva en perfecte estat.

Espectacular el muntatge d’aquesta edició. Les lletres són les inicials de “In Cordi Matrix” (no sé ben bé si s’escriu així), és en llatí i significa “En el cor de la Mare”.

Aquí també es veu molt bé el treball decoratiu fet a la capella: arcada, columnes, paret…així com els aplicas lumínics.

Sembla que en alguna ocasió, molt poques, la capella va acollir una cerimònia privada. Aquestes dues nenes que celebren la seva Primera comunió són Magda i Montserrat Pont. Estan acompanyades dels seus pares, Magdalena i Pere.

Podria ser que com que tenien cura de la Pasteleria Pont en el dia que tothom feia la Primera Comunió ells, per la feina, no els hi hagués anat bé i haguessin traslladat la celebració a un altre dia.

Aquesta imatge ens dóna la informació de com eren els bancs, la finestra i el terra d’aquesta capella en aquells anys ja que ara està molt diferent.

Possiblement es tracta una festa de Fi de Curs amb comiat d’algunes alumnes, les més grans. Totes porten bandes i, una d’elles, la d’Honor que era la més destacada.

Totes les alumnes que han passat per aquest col·legi recordem aquesta imatge de la Mare de Déu nena, aleshores dita “Virgen niña”. La vèiem molt bonica i estava pintada amb uns colors pastel.

Dempeus i. d’esquerra a dreta, Abelló, Roser Font, Maria Parés, Assumpció Carbonell, Josefina Nadal i Montse Pont.

Assegudes, Pilar Porredon, Montserrat companys, Eulàlia Boronat i Marta rovira.

Aque

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: