una mica de tot arreu

Recordant…Col·legi Sagrada Família. Vestits de festa

Amb aquest tercer post queda per enllestida la informació dedicada a com anaven vestides les alumnes del Col·legi de la Sagrada Família tant en dies de classe com en festes.

Aquestes entranyables imatges ens mostren els cinc fills de la família Martí Suau impecablement vestits amb l’uniforme. No us perdeu el detall de la nina que també va perfecta amb el seu uniforme.

D’esquerra a dreta, M. Jesús “Mitxu”, que viu a Itàlia des de fa molts anys, Emilia, que viu a Reus però té casa a Cervera i sovint està per aquí, Paquita, que viu a Madrid però també té un habitatge a casa nostra on hi passa llargues temporades, Enric, que viu a Lleida i Juliana que viu a Cervera i treballa de professora d’anglès a l’Institut Antoni Torroja.

Són els cinc fills del matrimoni Martí Suau que vivien a la plaça Major en una casa avui buida. Els seus pares tenien una coneguda botiga de queviures.

L’uniforme de festa del col·legi tenia uns complements que es feien servir poques vegades però, com que resultaven tan elegants i vestien tant, moltes famílies posaven l’uniforme complet a les seves filles per assistir a activitats que no tenien res a veure amb el col·legi.

En aquest cas, l’alumna Antònia Hidalgo es disposa a rebre el sagrament de la Confirmació i, com podeu veure, lluiex l’uniforme blau mari amb el coll blanc i el barret. Li han afegit una medalla que possiblement era la de la Primera Comunió. Aquest jovenent que fa d’escolà és Josep Raich Brufau.

Les confirmacions sempre anaven a càrrec del Bisbe de Solsona al que acompanyaven els padrins. Eren Enrique Tarancón i el matrimoni Carbonell, de la casa del passeig de l’Estació.

Els altres capellan són, Ramon Rota Canal, que va ser durant molts anys Rector de la Parròquia de Cervera, Mn. Josep Vilardaga, un jove vicari i, al darrere, es veu Mn. Andreu.

Aquí podeu veure perfectament els bonics sombrerets que completaven l’uniforme. Ells són els germans Magda, Pere i Montse Pont, fills dels propietaris de la Pastisseria Pont, fotografiats el Diumenge de Rams anar a beneir palmes i palmons. Després de fer la Primera Comunió portaven rams de llorer, com és el cas de les dues germanes. El nen encara porta el palmó.

Aquí es veu a la perfecció com era l’abric de l’uniforme del Col·legi Sagrada Família. Fixeu-vos amb el coll que es podia portar tancat o bé obert. El detall de les palmetes a la solapa és molt bonic.

Tanca aquest cicle informatiu una fotografia entranyable que ens mostra dues precioses alumnes del col·legi fotografiades també el Diumenge de Rams, en aquest cas, al mig de la plaça Major.

Són Dolors i Misteri Rivera Raich. La Dolors, ben coneguda, ja que fa molts anys que té cura d’Esports Truga acompanya la seva germana mitjana, Misteri. Misteri, quan era bastant jove, va marxar a viure a Inglaterra on treballava d’infermera. Dissortadament va morir quan encara no tocava deixant dues filles, Tània que viu a Austràlia i Lara que resideix a Anglaterra. Ambdues estan ben relacionades amb la ciutat de la seva mare.

Dolors i Misteri van impecables. L’abric, el gorro, que és bonic i molt elegant i, fins i tot llueixen els guants de color blanc que completaven l’uniforme de festa i que combinen amb els mitjonets curts, també de color blanc.

Com que ja havien fet la Primera Comunió porten un ramet de llorer i una palmeta petita.

Ofereixen una imatge harmònica, riallera, elegant, plena d’encant i ens mostren uns pentinats molt típics de l’època en els que no hi falta el detall d’un llacet lligat al capdavall de les trenes. NO EM POT AGRADAR MÉS AQUESTA FOTOGRAFIA a part del record que em porta de la Misteri, una amiga molt estimada que també era de la meva colla.

Amb aquesta exultant imatge el blog s’afegeix al record de les moltes alumnes que van passar pel Col·legi Sagrada Família i que ja no estan amb nosaltres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: