una mica de tot arreu

Recordant… Col·legi Sagrada Família: bates i uniformes (1)

Quasi tothom recorda que les bates que es portaven a diari al Col·legi de la Sagrada Família eren de color negre. S’hi destacava un coll blanc que, moltes vegades, era de plàstic per la dificultat en netejar-lo.

D’aquestes bates negres hi havia un model més antic, que portava una mena de volant com una capelina. A l’altre model aquesta peça s’havia tret. Es cenyia amb un cinturó de pell que quedava tancat amb una sivella.

En aquestes properes imatges podreu veure grups d’alumnes que posen davant la gruta de la Marede Déu de Lurdes, que queda tapada, i que porten els dos diferents models de bata.

També s’hi veuen algunes alumnes que porten l’uniforme. Aquest vestit es lluïa en dies de festa, era de color blau mari i al pit s’hi posava l’escut del Col·legi fet amb metall platejat. També es complementava amb un coll blanc.

Any 1954. Fila 1 començant per darrere i d’esquerra a dreta: Araceli Miró, Magda Miró, M. Lluïsa Colom, Solé, Maria Tella, M. Dolors Montiu i Paquita Benet.

Segona fila: Angelina Vives, Roser Yago, M. Teresa Camats, no identificada, Montse Colom, no identificada, Josefina Graells, Romi Porredon, Pepita Castells, no identificada, Amparo Anguera i Antonieta Bové.

Tercera fila: M. Rosa Villarroya, Laura Sampietro, Maribel Casulleras, Misteri Rivera, Concepció Puig, Emília Martí i M. Teresa Trilla.

any: 1954 tema: autor: cedeix: Carme comas Sevillano (Combat, 16) gestioant per:

En aquesta altra fotografia ja només es veuen dues alumnes amb el moldel antic de la bata, el que porta la capelina. A les bates hi portaven les inicials SF (Sagrada Família) brodades. La majoria d’alumnes van amb l’uniforme.

Fila del darrere i d’esquerra a dreta: Carme Torné, Eulàlia Boronat, Angelina Colom, M. Rosa Raich, Solé, Josefina Casulleras i Conxita Font.

Fila del mig: Cecília Costa, no identificada, Montserrat Güell, Orobitg, Conxita Roselló, Dolors Graells, M. Teresa Beleta, Montserrat Castelló, Francisca Sala i, al davant amb ulleres, M. Carme Portella.

Assegudes: Conxita Bonjoch, Anna M. Gasol, Mari Luz Garcia i M. Teresa Salat.

En aquest grup podeu veure l’abric d’uniforme ja que totes el porten. Era un abril de color blau mari, amb doble botonadura i que les alumnes el feien servir tant pels dies laborables com per les festes. En dies assenyalats.s’acompanyava d’un bonic barret i guants blancs.

Aquesta imatge està feta a la Pèrgola emmig d’un bonic entorn nevat i el grup de quatre que estan dempeus són: M. Àngels Termens, M. Teresa Lafargue, Eulàlia boronat i M. Teresa Salat. Agenollades: Anna M. Gasol i Carbonell.

Va arribar un moment que l’uniforme es va renovar. En aquesta fotografia de les germanes Núria, M. Teresa i Imma Duran Guardia us podeu fer una idea de com era aquest dos peces format per una faldilla i un pichi. La bata era d’un color rosat clar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: