una mica de tot arreu

Recordant…Representacions al Col·legi de la Sagrada Família (2)

En el post dedicat a Representacions al Col·legi de la Sagrada Família hi havien fotografies molt antigues. En aquest ens situem als anys 60 i també vèiem que l’èxit dels ballets tradicionals catalans segueix. En aquella època es portava molt disfressar-se de catalanes: faldilla de flors, mitenes, blusa blanca, cossets, mantonet…i ballar al so de les músiques d’arreu del país català.

Aquestes dues primeres fotografies són del maig de 1963 i corresponen a una actuació feta en motiu del Centenari de la Sagrada Família.

Aquesta fotografia està feta al pati de l’escola.

Dempeus i d’esquerra a dreta: Elisenda (Lisen) Ferran, Romi Porredon de la botiga que hi havia a la plaça Major, Angelina Estany Rubio de “cal Birlota”, la botiga de comestibles que hi havia al carrer Combat on ara hi ha els pisos coneguts com de “cal Suau”, Concepció Civit de la farmàcia que hi havia al carrer Major i que després es va traslladar a la carretera d’Agramunt i Mercè Gasol de l’estanc Gasol que hi havia al començament del carrer Major.

Assegudes: M. Dolors Villarroya, que vivia a la carretera de Tàrrega, M. Teresa Tardà Tarrida que vivia al carrer Combat a costat de “cal Delfin” i ja fa molts anys que la família va marxar de Cervera i Pilar Martin filla d’un mestre de l’Aragó que va treballar un temps al Col·legi Jaume Balmes.

Aquesta actuació´va tenir lloc a l’aire lliure, al mateix pati del col·legi. Aquí s’hi veuen altres alumnes: la segona és Dolors Trilla Botines de la sastreria Botines del carrer Major.

Amb un vestuari diferent i amb alguns canvis de participants segueixen amb les representacions dedances tradicionals. La fotografia està feta en una clase del col·legi.

Dempeus i d’esquerra a dreta: Angelina Estany Rubio, Lisen Ferran Camps, M. Jesús “Mitxu” Martí Suau de la botiga de comestibles de la plaça Major i Dolors Villarroya Massana.

Assegudes: Concepció Civit Fontova, Roser Clot que fa anys que viu fóra Cervera, actualment a Manresa, Emilia Martí Suau, germana de “Mitxu” i M. Teresa Obiols que viu a Cervera.

Roser Clot es aixecada per les seves companyes: Elisenda Ferran, M. Teresa Obiols i “Mitxu” Martí Suau.

Una altra representació dels ballets tradicionals. Aquesta va tenir lloc a l’escenari del Teatre Casal on s’hi feien els festivals de final de curs.

Al darrere i d’esquerra a dreta: Lisen Ferran, Angelina Estany. M. Dolors Villarroya i

Al davant: Concepció Civit, no identificada, M. Tresa Botet que després de viure molts anys fóra de Cervera ara resideix al barri de Sant Magí i M. Pilar “Mapi ” Royes Larroya que habitualment viu al seu apartament de la platja.

Actuant al Casal i sempre repetint les actuacions que agradaven tant en aquella època que eren els ballets tradicionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: