una mica de tot arreu

Recordant…La Tuna del Col·legi de la Sagrada Família

Hi va haver una época que la Tuna va estar de moda. A les universitats eren els estudiants els que es vestien de “tunos” i anaven cantant en diferents llocs.

Això va fer que, a Cervera, al Col·legi de la Sagrada Família, les alumnes s’animessin a fer grups de Tuna. Cal dir que era imprescindible anar vestit d’una manera especial i saber cantar les cançons que en aquell moment la tuna universitària popularitzava. Era molt comú adaptar una tornada popular i posar-hi una lletra adient al món acàdemic com es va fer amb “Clavelitos” o altres cançons.

En aquest post podreu veure diferents grups d’alumnes que, per edats, van participar en aquest fenòmen de la Tuna. Sortien en festes assenyalades i també participaven en festivals.

Dempeus i d’esquerra a dreta: M. Àngels Termens, Pepita Giralt, Pilar Porredon, Eulàlia Boronat, Maria Besolí,, M. Tresa Lafargue. M.Tresa Beleta i Mercedes del Agua.

Agenollades: una interna, Pilar Cortasa, Aura Vilanova i Dolors Montiu.

Aquí hi ha el mateix grup però se’ls hi ha afegit Montserrat Regué, la cinquena per l’esquerra i Victòria Beltran que espia entre les dues primeres de la dreta.

Eulàlia Boronat, M. Tresa Lafargue, Termens i “Mercedites” de lAgua. Anna M. Gasol va disfressada d’índia.

Eulàlia Boronat i Anna M. Gasol en una simpatiquíssima imatge.

Una altra generació d’alumnes que, com podeu veure, van molt ben abillades. A més de la capa plena de cintes, i del birret porten unes goles blanques que testaquen molt sobre el vestuari negre.

De dreta a esquerra: Mari Maillám, Roser Yago, Magda Miró, Morera, Engràcia Falip, Isabel Ferran, M. Carme Farràs, M. Carme Vendrell..

Aquí es veuen totes. Dempeus i d’esquerra a dreta: Pepita Solé, no identificada, Carmela Boscg, M. Carmen Farràs, M. Carme Vendrell, no identificada, Isabel Ferran, Raich Vidal i Carmina Lafargue.

Agenollades: Paquita Regí, Montserrar Regué, Engràcia Falip, Tresa Morera, Mari Millan, Magda Miró i Roser Yago.

Els anys van passant i les noves generacions agafen el relleu. La tuna interpreta les seves cançons en un escenari, possiblement el del Casal.

A l’esquerra s’hi veu M. dolors Trilla Botines i Dolors Llorens. Al mig amb ulleres M. Rosa Santacana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: