una mica de tot arreu

Cervera Capital de la Cultura Catalana. A peu de Museu. Rutes temàtiques per Cervera (61)

“A peu de Museu” és el nom del projecte que va ser presentat  l’11 d’octubre a la plaça del Fossar i és una invitació a recórrer els carrers de Cervera des d’un nou punt de vista. La tecnologia del nostre mòbil ens permetrà entrar en històries úniques i personals de la mà de tres dones que representen tres moments crucials de la història de la nostra ciutat, Les seves veus ens acompanyaran per diferents indrets patrimonials i en descobriran que s’hi amga al seu interior. Seguint totes les opcions que es proposen, es podran intuir alguns episodis d’un passat que ens ajudaran a entendre una ciutat en constant transformació.

Aquestes rutes, previstes per a tots els públics i gratuïtes, resseguiran diferents punts singulars de la ciutat mitjançant uns cosis QR, que donaran accés a diferents continguts audiovisuals en quatre idiomes. Les audioguies dels tres personatges femenins documentats als segles XIV, XV i XVIII permetran descobrir el passat medieval, jueu i barroc que s’amaga entre els murs de la ciutat actual.

Les protagonistes són tres dones: en temps medieval, Margarida que fou la dona esclava del senyor Menarguens. Regina és la protagonista de la Cervera jueva i formava part d’una família important, els Querci i Ignàsia Brach, al segle XVIII, que és més coneguda com a Nasa Tabaco i que va regentar una taberna en la rígida Cervera universitària.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: