una mica de tot arreu

Aquelarre 2018. Dissabte d’Aquelarre (1) (4)

Aquest any la presentació de l’Aquelarre va tenir lloc a l’antiga Fàbrica Estrella Damm. El post editat el dia 5 de juliol informa d’aquest acte. Aquí podeu veure Albert Parra , director artístic de l’Aquelarre i Marc Llorens, Regidor de Festes en el dia de l’esmentada presentació. La premsa va recollir tot el que es va dir i la publicitat de la festa va començar a fer camí.

Al costat del Regidor, el director del festival Cruïlla, Jordi Herreruel, explicà com una petita mostra de l’Aquelarre formarà part de la programació d’aquest potent i important esdeveniment. Això també va donar molta difusió a la festa. Tot plegat i, sumat a la publicitat que s’ha fet per diferents medis, ha fet possible que l’edició d’aquest any hagi batut rècords d’assistència.

Dos components de la Companyia Elèctrica Dharma, Joan Fortuny i Carles Vidal, també van participar en aquesta presentació i van agrair que s’inclogués la seva formació musical en l’encesa de la Universitat. 

NIT d’AQUELARRE

A les 11 de la nit de dissabte i, després de tres tocs de crida, és el moment que comença l’espectacle de l’Aquelarre. S’inicia a la plaça Universitat amb diferents recusos que pretenen sorprendre i captivar els milers d’espectadors que s’han aplegat allí.

El foc, els coets, els elements que participaran a la cercavila que, sortint d’aquí, fan el recorregut fins a cal Racó, la música, els efectes lumínics…tot plegat fan un conjunt que pretén donar forma a la temàtica triada que, com s’havia anunciat, enguany era l’Atlàntida.

Tal com va anunciar el Director artístic de l’Aquelarre, Albert Parra, en el dia de la presentació els dos músics de la Companyia Elèctrica Dharma, instal.lats en aquesta carrossa que anava canviant de color, van escampant el sons dels seus instruments fent música en directe. Ha estat la primera vegada que en un Aquelarre han participat músics en l’encesa de la Universitat.

Al foc, que és l’element habitual de l’Aquelarre, s’hi afegirà l’aigua.

De seguida un escampall de blaus va inundar l’espai i, la sensació de que la Universitat quedava submergida dins de les aigües, va quedar clara per tothom.

 

 

Animals marins, com uns originals i bonics cavallets de mar, reforçaven aquesta impressió.

Un conjunt de peixos força grans també ajudaven a tenir la sensació de que els fons marins s’havien apoderat de la plaça. Aquests peixos van resultar uns elements del tot fantàstics. Els que els portaven, amb una mà tenien agafada una fusta de la que sortia el fil de pescar, que els subjectava d’una manera invisible i, a l’altra mà, hi portaven un comandament que servia per moure les aletes i la cua d’aquests peixos. Feia la sensació de que nedaven emmig de l’aigua.

Els cavallets de mar canviaven de color i el seu disseny era sorprenent, original i fantasiós.

Des del carrer Santa Anna es va desplaçar aquest cap de drac que, suspés al capdamunt d’una grua, feia molt efecte.

Una posada en escena molt ben aconseguida que, cada any, sempre resulta complicada ja que és molt difícil veure bé tot el conjunt de l’espectacle degut a la gentada que s’acumula en aquest espai ja que, els de davant, tapen molt la visió dels que estan més endarrera.

Submergida la Universitat sota l’aigua, els coets il·luminaven la foscor, quan ja estaven a punt d’obrir-se les portes del magne edifici per donar pas…

… a un esclat de foc, fum i soroll.

Fotografies de Jordi Prat, Xavier Mercadé i Carme Bonet.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: