una mica de tot arreu

Aixequem les persianes. Al carrer Major

El passat dia 1 d’octubre va tenir lloc una activitat molt lluïda al carrer Major. Va ser una nova  edició de “Aixequem les persianes”.  Coincidint amb la Fira de Brocanters, que es celebra el primer dissabte de cada mes, els establiments situats al carrer Major amb la possibilitat de ser llogats van obrir les seves portes. 

Es van fer dues visites guiades per mostrar els tretze locals comercials buits i que estan disponibles.

L’objectiu és reactivar aquests locals i per ajudar els emprenedors/res. El consistori cerverí subvencionarà un 50% del preu del lloguer durant un any fins un màxim de 3.000 euros.

La decoració que s’hi va fer quedava espectacular. Un carrer on s’hi troben artistes com la Bea de Les Voltes o el Xavi Badia de la Gàrgola no falla que ha de quedar engalanat amb gust i imaginació.

En aquestes properes imatges podeu anar veient com de bonic es veia tot plegat.

ca1

ca2

ca3

ca8

ca9

ca11

ca12

ca13

ca15

ca16

ca24

ca27

ca110

L’activitat es va organitzar per promoure el lloguer de diferents establiments del carrer Major. Als rètols es podia llegir: “Tenim la clau de la teva franquícia”  i els propietaris, com ja he dit abans, van obrir les portes per tal de que es pogués veure el seu local.

ca23

Al llarg i ample de tot el carrer Major hi havia dibuixats, al terra, uns cors fets amb guixos de colors que marcaven el camí a seguir en la recerca d’aquests espais. N’hi havia més de 10.000 la qual cosa suposa una feinada molt gran.

ca4

Quan et trobaves amb un d’aquests establiments que tenia marcat un cor gran i rosa al davant, volia dir que era un dels que estaven disponibles.

ca5

En aquesta imatge es veu molt bé com funcionava aquest recurs preparat amb molta imaginació i gràcia.

ca17

Aquests establiments que veureu a continuació són alguns dels que estan a la disposició de qui hi vulgui muntar algun negoci.

bo1

Alguns d’ells estaven oberts i s’hi havien muntat diferents tallers. A La Piràmide, la Rosa de Tordera, presentava un conjunt de coses boniques sortides de les seves mans de plata.

ca29

L’antiga botiga de fotografies de “cal Bonjoch”.

bo2

La perruqueria que, durant molts anys, va gestionar l’Antonieta de “ca l’Alfa”. Després hi van passar altres perruqueres.

bo3

Ca “l’Alfa”, un establiment que, en el seu temps lluïa d’allò més ufanós.

bo4

Els baixos de “cal Guix”.

bo5

Un impressionant espai que ocupa una part dels baixos de la casa Duran i Sampere.

bo6

L’antiga i històrica “Sastreria Botines”.

bo7

On també s’hi va organitzar un taller de mitja.

ca28

Altres activitats van tenir lloc en aquesta jornada: ambientació musical, visita turística al campanar de Santa Maria i l’esmentat Mercat d’Antiquaris que es celebra el primer dissabte de cada més.

El carrer Major va ser, per un dia, protagonista, Un carrer que, quan jo era petita, feia goig de passejar-hi, amb botigues a cada casa i una vitalitat diaria i continuada.

Avui les coses són molt diferents.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: