una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família (2)

El dia 15 de setembre va tenir lloc la inauguració de l’exposició que, amb el nom de “100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família”, es va presentar a la Capella de la Mare de Déu de l’Incendi. Va quedar oberta al públic durant la setmana de la Isagoge i la Festa Major.

Aquests són els cartells que l’anunciaven.

Amb aquest es feia un homenatge a les famílies que van portar els seus fills al Col·legi de la Sagrada Família. Alhora es mostrava la bellesa de l’uniforme i el costum de l’època de vestir les nines amb la roba que portaven les seves propietàries.

Són les filles i fills de la família Martí coneguts com els de “cal Jesús”. Paquita, Emilia i Mitxu són les grans i Juliana i Enric els petits de la colla.

marti

En aquest altre, en que hi ha les germanes Dolors i Misteri Rivera, es feia un homenatge a les alumnes que ens han deixat al llarg d’aquests anys. És el cas de la benvolguda Misteri que va morir tan jove

També informava de que, en aquells temps, l’uniforme del Col·legi era tan bonic i elegant que es feia servir per anar a festes ben importants. Aquesta fotografia està feta quan les dues germanes van anar a beneir la palma.

rivera

L‘èxit d’aquesta mostra ha estat espectacular i ha passat una gentada impressionant a visitar-la. Com que tothom ha tingut un interès molt gran per tenir fotografies, és per aquest motiu, que s’ha decidit editar un llibre. Serà un recull de les imatges més rellevants, prioritzant les de grups.

Ja anireu rebent més informació però la idea és que el pogueu tenir pels vols de Nadal i així qui vulgui el pugui regalar.

Ramon M. Razquin, M. Rosa Villarroya i jo mateixa hem estat els comissaris d’aquesta exposició i hem quedat molt contents amb els resultats. Totes les persones que, d’una manera o altra, hi han estat vinculades tenen el nostre agraïment, especialment les Religioses de la Sagrada Família que ens han deixat material procedent del Col·legi i la Junta de la Residència Mare Janer que ens ha cedit l’espai expositiu.

Com podeu veure en aquesta imatge, la Capella de la Mare de Déu de l’Incendi, és un espai molt bell i ha resultat perfecte per fer-hi aquesta exposició.

sa2

Vista general de l’espai expositiu.

sa9

En primer terme, s’hi veu un pupitre de fòrmica, que ja té uns quants anys. Al damunt llibres, tinters i altres estris escolars fan companyia a aquesta bonica peça de fusta, també del Col·legi,  que representa diferents aspectes de la bola del món.

sa1

La Puríssima Concepció és la imatge que durant tants anys es posava a la capella del Col·legi durant el mes de maig. Sempre envoltada de flors blanques, que aquí també l’acompanyen.

sa15

La bandera del Col·legi és una peça molt recordada i que té molt simbolisme. Surt en moltes fotografies i presidia tots els actes importants.

sa4

Dues vitrines feien d’expositors. S’hi podien veure tot un reguitzell de records que donaven fe de la vida diària del centre educatiu.

sa5

Damunt la vitrina hi ha dos barrets. Són els que portaven les germanes Dolors i Misteri Rivera en la fotografia d’un dels cartells.

L’altre barret, que podeu veure a l’esquerra, és de M. Rosa Villarroya.

sa6

El conjunt de làmines d’anatomia també procedeix del Col·legi Sagrada Família.

sa7

Aquí podeu veure diferents imatges d’aquest espai expositiu. La gent que no la va poder visitar se’n pot fer una idea de com va quedar.

sa8

sa10

Aquí es veu molt bé aquest barret de color blau mari i amb un bonic disseny. Vist d’aprop resulta un bonic i elegant complement.

sa11

sa12

sa13

Aquest banc, que té molts i molts anys i moltes pintades i repintades, procedeix del Col·legi.

sa16

Cal donar les gràcies al Sr. Agustí Batalla perquè va tenir l’amabilitat de deixar-nos aquest mapa tan antic de manera que es va muntar una zona dedicada al photocall. Teníem el mateix Nen Jesús que sortia a les fotografies, que ens va facilitar Ramona Oriol Minguell i, la posada en escena, es va fer el més semblant possible a com es preparava en aquells temps.

sa14

Van ser molts els que s’hi van fer la fotografia. Tenint en compte que en disposàvem d’una de Maria Carcasona, la foto del seu nebot Jaume Carcasona és la que he triat per posar-la aquí. Si puc tenir la de la seva tieta li posaré perque vegeu com de semblant era el muntatge.

sa20

A la inauguració hi va assistir molta gent. Tot i que aquesta exposició s’havia presentat a “el Campanar”, en aquesta edició, hi havia moltes més fotografies i comptava amb una bonica ambientació.

sa17

sa18

sa23

I ara, a esperar poder tornar a veure aquest recull de fotografies editades!!!!!!!!!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: