una mica de tot arreu

100 anys de fotografies del Col·legi de la Sagrada Família.

El divendres 15 de juliol i, inclós dins la programació de les activitats preparades pel Barri del Carme, va tenir lloc la inauguració d’aquesta exposició.

La fotografia del cartell, cedida per Ramon M. Razquin, és la primera que tenim del pas de les alunnes per aquest centre educatiu. La joveneta, només tenia 10 anys, que està asseguda a l’esquerra és la seva àvia, Ramona Gené.

cartell

en blanc

Per tal de facilitar amb comoditat l’accés als panels expositius es van treure tot el mobiliaride les sales de la Cafeteria “el Campanar” que va quedar col·locat al bell mig del carrer Combat. Les taules estaven vestides amb uns tapetes blaus i tot el conjunt feia molt goig. Aquí podeu veure unes quantes imatges d’aquest espai acabat de muntar a la terrassa, així com també de la decoració d’aquest espai estiuenc de “el Campanar”.

fa26

fa25

fa27

sa1

sa2

Cal donar les gràcies a l’Associació de Comerciants de Cervera per haver-nos deixat aquests embelliments que van posar a tot el carrer Combat amb motiu del Carnaval de Secà i que feien molt goig.

sa3

sa6b0

sa11

Preciosos rams de flors decoraven diferents espais de l’interior.

sa14

sa15

Les fotografies, posades damunt uns panells folrats en color maduixa, lluïen molt.

sa16

Com podeu veure, si us fixeu en la fotografia de dalt i a l’esquerra, algunes d’elles encara no porten el peu que identifica cadascun/a dels que hi surten.

sa17

Totes les parets van quedar ocupades ja que el material fotogràfic cedit va ser abundant. Cal donar les gràcies a totes les persones que ens l’han deixat.

sa18

La vitrina i la pastera feien d’expositors.

sa20

Aquest Jesús de Praga ens el van cedir per tal de que la gent que visités l’exposició vegés la imatge que posaven el fer la fotografia típica individual fa quasi vuitanta anys.

sa21

Aspecte parcial de la sala Seny Major.

sa22

Ha estat una exposició fantàstica que calia aprofitar i mostrar durant més temps. Atés que el divendres dia 29 Sebastià Caus inaugura una mostra de fotografies heu de saber que tot aquest material expositiu el podreu tornar a veure a la Capella de la Mare de Déu de l’incendi durant la Isagoge i la Festa Major.

Allí hi veureu més fotografies que, per falta d’espai, no hem pogut posar i, si en teniu algunes més per afegir, no dubteu a cedir-les. També hi trobareu una ambientació amb mobiliari i altres estris procedents del Col·legi i que les Religioses de la Sagrada Família en cedeixen.

sa23bo

Atés que hi va haver molta gent en aquesta inauguració i la mobilitat era complicada no es va poder explicar el contingut. Això es farà el dis 15 de setembre a la Capella de la Mare de Déu de l’Incendi i tothom podrà estar còmodament assegut per seguir les explicacions. Ja veureu els programes que ho anunciaran.

fa 29 bon

Aquest és el punt de llibre que es va donar de record a la gent que hi va assistir. Degut a l’elevat nombre de persones que van passar a visitar l’exposició es van exhaurir. Se n’ha fet una altra edició. Podeu passar per “el Campanar” a recollir-lo si encara no el teniu.

punt llibre

Quan es doni per acabada la mostra de tot aquest material s’anirà posant en aquest blog per tal de que tothom en pugui gaudir amb detall.

Aquí poso un parell de grups perquè en pogueu fer un tastet. De moment, sense noms. A veure si n’endeveneu força!!

sagrada família 3

co2

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: