La tradicional revetlla de Sant Joan que es celebra a la plaça Major, enguany va ser molt especial.
Al sopar hi va assistir molta gent que volien retre homenatge a Fabià Pont Pedrós el cerverí que ens va deixar quan encara no havia complert 50 anys.
Un home molt apreciat que, en la seva vessant de Diable Carranquer, era una icona.
Una persona que estimava la terra, les tradicons i la cultura del nostre país.
La idea de fer un capgrós amb la seva fesomia va sortir de la gent del Centre Obrer. Per poder fer front al pressupost es va obrir un compte per ingressar les aportacions i que va tenir un èxit total.
La presentació-homenatge es va anunciar per la revetlla de Sant Joan i, qui va tenir cura de fer el capgrós, va ser l’artista cerverí Xavi Badia Bernaus. Va complir amv èxit l’encàrrec que se li havia fet.
Em cal donar les gràcies a Ton Pedrós, oncle del Fabiá, per haver-me cedit unes quantes de les imatges que trobareu en aquest post.
En aquestes imatges podeu veure un moment del sopar amb la gran quantitat de gent que hi va participar. Cal explicar que durant tot el dia, posada en unes grans graelles, es va anar coient una vaca sencera que va ser el plat principal de dit sopar.
En aquesta altra imatge, un cop acabat de sopar, tothom esperava el moment de la presentació del capgrós.
Membres del Centre Obrer anuncien la imminent sortida d’aquest nou capgrós cerverí. Diuen que, com no podia ser d’altra manera, entrarà a la plaça Major pel que fou el seu carrer i on es troba la casa familiar que hi fa xamfrà i que arrenca a la placeta de Sant Magí i arriba fins dalt: el carrer Buidasachs.
Unes bengales que desprenien un fum vermellós van iluminar la boca del carreró i…
…emmig d’aquesta ambientació el Capgrós del Fabià va entrar a la història de la Cultura Popular cerverina.
Ens vam sentir molt emocionats en poder viure i veure aquest moment especial i únic.
Vam poder escoltar una cançó que s’ha dedicat al Fabià. Junt amb altres,la trobarem en un cd que properament es posarà a la venda. Amb els sons de la música el capgrás va donar el tomb a la plaça amb la companyia del puret que li era inseparable.
En arribar dalt l’escenari tothom va poder veure molt bé l’obra de Xavi Badia.
Era el moment de treure’s el capgrós i veure qui l’havia portat.
Hi vam descobrir Manel Pedrós, el seu cosí germà.
El que crida molt l’atenció són aquests ulls tan blaus, els ulls del Fabià.
A continuació va tenir lloc el concert de Jaume Arnella. Un tipus de música que agradava molt al Fabià.
El Campanar de Cervera n’ha vist moltes i nosaltres unes quantes però va ser la primera vegada en la història de la ciutat que es presentava amb honors un capgrós amb la fesomis d’un cerverí conegut per tothom.