una mica de tot arreu

La Passió de Cervera, primera representació de 2016

Ahir es va iniciar el cicle de representacions de la Passió. Val a dir que, especialment, per les persones que fa temps que no l’han vist, els canvis són molt rellevants i els resultats ben visibles.

El problema és la grandària del Gran Teatre ja que, l’assistència que en la majoria de llocs deixa el local ben ple, aquí sempre els seients buits són molts. Cal fer-se la idea en concentrar-se en la part inferior i obviar la zona de dalt.

Hi ha un recull d’escenes que realment són espectaculars, emotives i vistoses: l’inici amb la desfilada de la gent que actua amb els fanals, el diumenge de rams i la Resurrecció, amb l’afegir-se tots els que actuen i treballen per la Passió en aquesta escena, que omple totalment l’escenari!

Recomano que l’aneu a veure, només es fa al matí i el ritme és molt dinàmic. Aquest any hi ha un nou actor que fa de Judes. És Pere Camps. Em va saber molt greu no poder veure l’escena del penjament però estava cobrint la Hivernal i era un sortir i entrar, anant del fred que pelava, al carrer cap al teatre, calentó i acollidor. Espero poder assistir-hi un altre dia per poder veure com desenvolupa aquesta escena realment difícil.

Us passo unes quantes imatges per animar-vos a anar-hi en alguna de les representacions tant pels que sou de Cervera com pels que viviu fóra vila.

Aquí podeu veure el cavall blanc que embelleix tot un conjunt d’escenes i l’entranyable ruquet, la Vireta, que entra amb Jesús a Jerusalem el diumenge de rams. Els estan preparant els seus cuidadors. El Josep Mas no es veu però és qui tenia cura del petit.

pa 1

Diferents moments de la primera jornada de la representació de la Passió 2016.

pa 3

pa 4

pa 5

pa 6

pa 7

pa 8

Xavier Joan ens dóna la imatge d’un Jesus ideal. El seu físic tan estilitzat i els cabells, foscos, llargs i amb unes ondulacions naturals ajuden a que el “look” en totes les escenes, especialment en les de la Creu sigui perfecte. Li deia a ell i em comentava: “Ves a saber com era fisicament el Crist real…”

pa 9

pa 10

pa 11

pa 12

pa 13

pa 14

pa 15

pa 16

pa 17

pa 18

pa 19

pa 20

pa 22

Fotografiar els actors seria un no acabar. Em centro amb un dels protagonistes més joves, David Mora, que fa de Sant Joan. Amb un apòstol ja veterà, Ibáñez i amb Maria, Imma Miranda, esposa, a la vida real de l’actor que fa de Jesús, tan vinculada des de sempre a la Passió, Pastorets…

pa 23

Tanco el reportatge amb la imatge d’aquest cerverí, molt actiu al món del teatre. El trobo ajudant al concurs de Pessebres, als Pastoters, a la carrossa del Rei Carnestoltes i… a la Passió. Els que surten en aquestes dues imatges finals representen a totes les persones que fan possible que es pugui gaudir amb l’espectacle de la Passió.

bona

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: