una mica de tot arreu

Un homenatge i un pregó. Pere Bescós i Mª Teresa Trilla

Aquest matrimoni cerverí, conegut de tota la vida, el vaig començar a sovintejar més properament en motiu de trobar-nos a Sant Pere el Gros quan, des de Cafeteria “el Campanar”, vam tenir cura, per subscripció popular, de fer millores a la rotonda i encarregar una figura de Sant Pere per tal de substituir la que van robar. Des d’aleshores, cada any, ens hem anat trobant per donar-los-hi una mà en netejar i posar a punt aquesta esglesiola quan es celebra la festa de Sant Pere. Val a dir que, el Pere i la Mª Teresa, junt amb altres amics,fa molts anys que es cuiden de que tot estigui a punt pel dia de la celebració.

Aquesta és una de les coses en les que, sumades a moltes altres, han participat al llarg dels anys. No esmentaré en tot el que s’han involucrat però  és ben cert que l’homenatge que se’ls hi va fer l’any passat en motiu de la celebració de la III Setmana de la Gent Gran de Cervera era del tot merescut.

En aquest extracte informatiu podeu llegir, molt ben explicat, de com va anar tot plegat.

Em cal agrair al seu gendre, Josep Ramon Noguera, que m’hagi cedit les fotografies d’aquesta entranyable festa, a la que no hi vaig poder assistir perquè es va cavalcar amb un altre acte prou rellevant per mi. També li agraeixo que me n’hagi passat algunes del Pregó de la Passió atés que, tot i que vaig estar-hi present, m’ha semblat que les de la família són més properes i emotives per fer-ne ús.

III Setmana de la Gent Gran de Cervera.

En l’acte d’homenatge la coral Lacetània va oferir un concert.

be 1

Els Srs. Pere Bescós i Mª Teresa Trilla, acompanyats de les seves filles, escolten el Regidor de Serveis Socials, Sr.Jaume Carcasona que és a qui tocava presidir l’acte.

be4

Reben una salutació i una felicitació de part del Sr. Carcasona per haver estat els protagonistes de l’homenatge, del tot merescut.

be 3

Ben merescut, tal com ho especifica el text que consta a la placa que se’ls hi va entregar: “Per la seva trajectòria, compromís i aportació a la ciutat des de les diferents entitats i assocoacions en les quals han participat”.

be 2

Si cliqueu damunt el mot paeria podreu veure la informació d’aquest acte d’homenatge tal com va sortir a la revista de la Paeria.

paeria 

A l’encetar un nou any, el 2016, toca fer el Pregó de la Passió que s’encomànà  al Sr. Pere Bescós tal com quedà anunciat a la publicació setmanal La Veu de la Segarra.

anunaci veu

Aquest Pregó té lloc a la Sala de Plens de la Paeria. Presidí l’acte el tinent d’alcalde, Sr. Jaume Carcasona, que encetà l’acte amb un breu parlament. L’acompanya el president del Patronat de la Passió, Sr. Cañabate.

jaume parla

El president del Patronat de la Passió fa la presentació del ponent

parla caaña

…que de seguida enceta el Pregó de la Passió de l’any 2016.

no se

Personalment felicito al Sr. Bescós per tot el que va explicar: la història de tots aquests anys que ell ha viscut tan properament, moltes de les anècdotes que va recordar, algunes d’elles entranyables, diferents llocs on es volia construir el Gran Teatre…va ser un Pregó proper, interessant, entretingut i molt realista.

1

Hi va haver alguns moments molt simpàtics que feren somriure a tothom.

2

En acabar, un allau d’aplaudiments van donar fe del molt que havia agradat el Pregó que personalment havia preparat. Fet amb estimació, de cor, planer, i ple de vivències i records.

be 11

El públic va respondre amb una gran ovació a les seves paraules.

BONA

A continuació, un petit refrigeri, va possiblitar l’intercanvi d’opinions i de felicitacions.

304

La família i, els companys de la Passió.

be 18

be 17

Fent un brindis.

JA 3

Pere Bescós i Mª Teresa Trilla a la porta de la Sala de Plens de la Paeria de Cervera.

10

Posant davant la Paeria en una bonica imatge pel record.

Moltes felicitats i que poguem seguir gaudint plegats treballant per la nostra estimada Cervera!!!!!!

be 30

Feu clic en aquest enllaç, en vermell, per poder llegir el text íntegre del Pregó de la Passió 2016.

Pre2

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: