Al número de desembre, el dossier de la publicació mensual cerverina Segarra, ha estat protagonitzat per l’exposició Cosir de Blanc i, per la que es va preparar com a cloenda d’aquesta, anomenada Exposició efímera. És un dossier que ha quedat molt bé i agraïm als responsables la seva publicació.
Aquesta introducció ve donada en motiu de que, en aquest post i en el proper, hi trobareu una col·lecció de fotografies de l‘Exposició efímera fetes per Mª Lluïsa Guim. Unes imatges ben diferents de les de Segarra ja que, en aquest cas, són en blanc i negre.
Quasi sempre, a menys que es tracti d‘imatges antigues, al blog hi trobeu fotografies en color. Farem una excepció ja que, com podreu veure, la visió de tota aquesta roba blanca, amb el fons negre, queda molt reexida. Jo diria que, fins i tot, els detalls es veuen molt millor, més ben contrastats.
L’ordre de les imatges s’ha fet seguint el recorregut de l’exposició. Avui farem la meitat de camí i, al post de demà, la resta.
Cal donar les gràcies a Mª Lluïsa per haver autoritzat la la difusió del seu treball en aquest blog i esmentar que questes fotografies han estat fetes amb un mòbil.
Fixeu-vos el bé es veuen els detalls.
El contrast del blanc amb el negre fa que el treball de les randes es vegi molt bé.
Aquests mocadors eren d’una delicadesa extraordinària. Admireu-los en conjunt i..
… de més a prop.
La nitidesa de la imatge és tan potent que fins i tot podríem comptar els fils.
Són propietat de l‘autora de les imatges d’aquest reportatge.
Vano de Margarita Llobet.
Una mini maquineta de cosir: un petit tresor amb molts anys de vida. I cosia!
Unes estovalles de combregar de fil.
Un treball de filigrana.
Fixeu-vos el bé que es veu el cosit de la punta a la tela de fil i la perfecció amb que està fet.
Treballs fets amb punta de coixí de Mª Carme Carcasona.
Aquesta virtuosa del ganxet presentà tres preciosos jocs de taula.
El “llençol de la mort”. Era d’una grandària considerable aconseguida ajuntant diferents peces de la mida que les treia la màquina per teixir el cànem.
Cedit per “cal Puig” de Talavera.