una mica de tot arreu

Un recorregut per les Festes Nadalenques

L’endemà mateix de Reis, els aires nadalencs comencen a minvar. El embelliments lumínics dels carrers ja no s’encenen i aquest, és el primer senyal que empeny a anar despullant aparadors i llars de les decoracions propies de les Festes.

Val a dir que a Catalunya, al menys pel que fa al pessebre, la tradició marca que cal mantenir-lo fins per la Candelera, que és el 2 de febrer, la data adient en que sí cal recollir-lo.

Fer una valoració i un repàs del que ha marcat les Festes Nadalenques sempre va bé per tenir-ne un recull i un record.

L’embelliment dels carrers és la part més vistosa i visible de la decoració, especialment de nit, que és quan els elements lumínics fan goig. Personalment penso que aquest any a la ciutat aquest apartat ha quedat fantàstic. La combinació de colors potents i vistosos han donat molta vida a Cervera quan, en fer-se fosc, els llums escampaven les seves formes pels sostres dels carrers.

La plaça Major també compartia el mateix tipus d’embelliments. Aquí els podeu veure en ple dia.

1

I, ja més tard, volent prendre protagonisme al rellotge.

2

Com ja fa uns anys els/les alumnes de l‘Institut Antoni Torroja van tenir cura de l’embelliment de la façana de la Universitat. Les lletres molt ben disposades i fixades, feien molt goig.

bona

El carrer Combat, tradicionalment, a part de la decoració lumínica que comparteix amb la resta de carrers, sempre presenta una decoració puntual. Un conjunt d’arbres guarnits amb unes bones llaçades s’arrengleraven davant els establiments ben arrambats a les parets, i lligats, per si algú tenia la temptació d’emportar-se’ls.

apa 3 13

apa 3 12

Val a dir que el carrer Combat va ser l’únic que va quedar pansit pel que fa als elements decoratius lumínics. Va lluir uns senzillets flocs de neu amb llum blanca que podien ser molt millorables.

com

Establiments privats també es van esmerçar a decorar de cara a l’exterior. Cafeteria “el Campanar”…

apa 3 7

…i joguines Anna Maria

est

Una de les garlandes que decorava els carrers. Com podeu veure, i a la fotografia perd molt, feia molt goig.

ca 20 bona

Un altre tret característic d’aquestes festes ha estat la manera en que els/les comerciants han embellit els apardors.

apa 1

L’exposició que es fa cada any a Sant Joan Degollat i que organitza l’Associació de Pessebristes de Cervera i comarca ja és un clàssic d’aquestes festes.

sa 11

El Mercat de Nadal també va complint anys. Enguany s’ha celebrat en dos caps de setmana i en dos llocs diferents: a la plaça Major i a la plaça Universitat.

flors 1

Fer cagar el tió és un dels costums més rellevants i tradicionals de Catalunya. A Cervera, el tió gegant, es prepara sempre per quan els més menuts enceten les vacances. S ‘apleguen tots al seu voltant i celebren la tradició que, després, repetiran a les seves llars, el dia de Nadal. Atés que no tinc cap imatge del gran tió de la ciutat aquesta colla de més petits serviran pel record.

ara

El Concurs de Pessebres manté la tradició pessebrística de casa nostra.

Merce Torme 3

El grup Alea Teatre van tornar a programar la representació del Conte de Nadal que ja havien estrenat fa un temps. Un conte clàssic que han adaptat amb molt encert.

ab

Els Pastorets fr Ramon Turull, que ja portem diferents generacions de cerverins i cerverines veient, un any més, ens han encantat. Cal felicitar a la gent del Grepp per haver-los convertit en un clàssic en el que cada any hi trobem alguna sorpresa nova. Felicitats i endavant!

a

Tot i que no disposo d’imatges cal esmentar el passi que hi va haver al Gran Teatre de l’exitosa pel·lícula, la darrera entrega de la sèrie de La guerra de las galaxias: El despertar de la fuerza. Va ser un espectacle visual realment espectacular.

El Parc de Nadal sempre té l’èxit assegurat..

aa

El darrer dia de l’any va tenir lloc la Cursa de Sant Silvestre que ja s’ha convertint en un altre clàssic d’aquestes festes d’hivern.

ss 20 bona

Un dels actes més rellevants d’aquestes dades va ser el magnífic concert del grup Tibau. Va tenir lloc el dia 2 de gener, al Gran Teatre, i va ser magnífic. Es va fer en motiu de la celebració del seu 10è aniversari. Des d’aquest blog es prepararà un post d’homenatge.

t

La Cavalcada de Reis és un dels actes públics més rellevants i importants de cara als més menuts.

re 016 bona

Aquest any el que realment ha triomfat entre els petits, a part del Parc de Nadal, que ja fa molts anys que en gaudeixen els nostres infants, ha estat aquest magnífic Tobogan de gel.

les 2

Asseguts en una mena de trineu, les baixades eren tota una alegria pels més petits

baixem

laia

…i també pels més grans, quan els acompanyaven. Ha estat una atracció que ha tingut molt èxit. Els monitors estaven molt atents amb els més menuts i, tot plegat, es veia molt ben organitzat. A les petites de casa costava fer-les plegar!!!

vanesa

Com heu pogut veure l’agenda d’aquests dies ha estat ben completa. En cas de que m’hagués deixat alguna cosa agrairia m’ho fessiu saber adeçant-vos a aquest correu: caldelfinestela@yahoo.es per tal d’afegir-ho.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: