una mica de tot arreu

Cosir de Blanc. Un homenatge a Ramona Bonet Estela (3)

Seguim visitant l’exposició Cosir de Blanc. Ara farem una parada veient les peces que hi ha presentades damunt la tauleta de fusta.

c 6

Com podeu veure aquestes camisetes que semblen acabades d’estrenar, tan blanques i perfectes, tenen 100 anys. Llegiu el rètol explicatiu.

co 12

Observeu-les amb detall ja que feien molt goig. A aquesta que està en primer pla li devien tallar les mànigues. Ara caldrà buscar algú perquè hi faci una voreta.

co 14

co 23

co 22

Capseta de Ramona Bonet. Està feta amb molta gràcia i, tot i que la roba s’ha enfosquit, inicialment era d’un color blau molt encertat.

co 15

Detall de la tapa amb una flor al mig.

co 16

Aquestes calcetes les va fer Ramona Bonet Estela i anaven destinades a la nena Carme Bonet Trilla que morí als tres dies del seu naixement.

co 11

Aquesta taula funciona com a expositor d’un grup de peces delicades.

glo 1

Podeu llegir el rètol explicatiu.

co 9

Aquestes camisoles fetes amb un teixit lluent en deien les de la sort.

co 8

co 24

co 10

Diferents vestits que vaig portar quan era un bebe i, fins un o dos anys, fets per Ramoneta Bonet. El de l’esquerra és l’únic de l’exposició que, tot i estava fet a mà, es va comprar.

suelta 3

Com podeu veure algunes coses s’han fet servir per diferents generacions.

co 7

c 13

Una de les peces més delicades de l’exposició: un pitet que enamora pel treball que porta. Els ullets de les flors, diminuts, són la perfecció. Es pot comprovar mirant-los amb una lupa.

c 15

Vestidets.

co 4

De peces fetes amb agulles de mitja Ramoneta en va fer moltíssimes. No toca posar-les en aquesta exposició però, un parell fetes per la Judit i la Vanesa,en són testimoni.

suelta 4

 

co 5

Vestit de bateig de Ramona i Francesc Bonet Estela. La seva néta Vanesa el va portar com a disfressa quan era molt petitona. Les fotografies en donen fe.

suelta 1

co 2

El moblet de mimbre, inicialment era de color marró clar. Es va pintar de blanc per conjuntar amb el llitet. Servia per guardar la roba interior i els quatre llençols que Ramoneta havia cosit i brodat.

c 61

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: