una mica de tot arreu

Sebastià i Ramon Caus exposen a La Cerverina d’Art

De Ramon Caus, escultor, l’obra que coneixem la gent de Cervera és la que presentà en motiu d’haver estat la capital de la Segarra nomenada Cervera Ciutat Pubilla de la Sardana. Guanyà el concurs i podem veure la peça original, feta amb ferro, a la Paeria de Cervera davant un gran finestral que té com a fons una de les parets de pedra del Campanar. Ferro i pedra esdevenen una bona combinació. Aquesta obra, en aquell moment, ja semblava una peça amb un estil innovador i modern.

En gran format, l’hem vist al llarg dels anys donant entrada al passeig Diputació quan s’hi arriba, des de la plaça Pius XII.

Ferro i pedra també són els materials que ha emprat per realitzar les obres que presenta en aquesta mostra. No sóc entesa amb el tema però m’han agradat molt.

Pel que fa al seu germà Sebastià Caus la seva presentació és quasi innecessària. Fotògraf professional i home d’una gran sensibilitat creativa, innovador i inquiet, sempre el trobem endegant projectes nous. La seva aposta per la Cultura Popular ha fet que siguem molts els que, quan hem de fer un regal, pensem en algun dels objectes que ell ha personalitzat. Un dels darrers, un mòbil que presenta amb els gegants de Guissona, i que ara, fa amb els de Cervera.

Alguns dels seus projectes fotogràfics ens han sorprés per les imatges, bellíssimes, que ens ha dut de terres llunyanes i altres, pel que fa als paisatges de Cervera i la Segarra, especialment els protagonitzats per ametllers, ens fan adonar de la seva tècnica tan depurada i detallista que possibilita la creació d’aquestes obres d’art.

Treballs d‘una delicadesa extraordinària, com el llibre de poemes de Josep Solsona, o altres en gran format, recollint l’esperit d’una tradició local, com és el cas de l’exposició vinculada a Sant Magí, ens fan adonar del molt que podem gaudir amb les seves creacions.

De les obres de gran format, em refereixo a la sèrie de retrats que va fer representant personatges històrics, algunes d’elles les podeu admirar a l’església d’Ivorra, a l’exposició que acaba d’inaugurar a La Cerverina d’Art, hi ha una gran diferència.

Aquelles imatges imponents i sovint dramàtiques s’han esvanit i, avui, ens trobem amb unes fotografies intimistes, situades en racons coneguts en les que, pel que fa a la primera sala de la galeria, la pluja n’és la protagonista. I pel que fa al segon espai, els infants són els que ens atrapen. Capta la seva innocència, la seva curiositat i sorpresa davant esdeveniments especials.

No us perdeu aquesta exposició, entreteniu-vos en cadascuna de les imatges, ja que totes tenen un encant que les fa úniques i, tal volta, podeu tenir una sorpresa si descobriu que vosaltres sou els protagonistes d’alguna d’aquestes fotografies. Jo en protagonitzava una, que em va fer sense adonar-me’n, i ja la tinc a casa!

A continuació, ens endinsem en els moments de la inauguració i donem un tomb per la galeria d’art.

caus 4

caus 2

caus 1

cau 10

caus 5

caus 6

caus 7

caus 8

caus 9

caus 11

caus 12

caus 13

caus 15

caus 14

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: