una mica de tot arreu

Cervera del Maestre (2)

Després de dinar vam anar a visitar un edifici d’origen civil que funcionava com a llotja i que, al segle XIX es va acondicionar com a ermita dedicada a Sant Sebastià, que és el patró del municipi. Aquesta edificació va quedar molt malmesa degut a unes pluges torrencials però ara està perfectament restaurada i, com podeu veure a les imatges, fa molt goig.

cer 33cer 34

cer 35

L’espai distribuit en tres naus de diferent amplada mostra arcades amb arcs de mig punt damunt columnes actogonals.

cer 36 bona

Al post d’ahir vam veure una part del poble, la zona més baixa. Avui anem cap a la part alta,  en direcció al castell, on també s’hi troben un conjunt d’habitatges molt ben cuidats. Tota aquesta zona, d’accés complicat estava molt malmesa i abandonada. A finals de 2003 van començar les obres de restauració i rehabilitació i ara, excepte algun indret, mostra la seva millor cara.

cer 37

El campanar, sembla que està amagat entre la església i el castell, una mica com passa a Cervera que també està construit entre Santa Maria i la Paeria. És un punt dominant ja que des d’allí s’observen molt bé les formes capritxoses i extravagants que agafen les estructures del poble. La seva construcció està datada a l‘any 1760.

cer 38

Aquesta cobertura feta amb teules crida molt l’atenció per la seva originalitat.

cer 39

L‘església Parroquial està situada a la part més alta de Cervera. Allí s’hi troba la imatge de la patrona, la verge de la Costa.

cer 40

cer 41

cer 42

Aquest campanar és molt fotogènic.

cer 45 bona

cer 46

cer 47

Travessant aquesta porta s’arriba a la zona on hi havia el castell.

cer 50

Una de les coses que em van agradar molt d’aquesta part més elevada de la vila va ser poder fotografiar el campanar des d’un punt més alt. Cosa que a casa nostra no podem fer.

cer 48

Del castell només queden les parets. Aquí es veu perfectament el que us explicava ahir: els falsos merlets fets amb capses de cartró.

cer 51

És fantàstic poder veure per sota els murs del castell que encara queden dempeus,  el campanar, l’església i el poble.

cer 52

A deu o dotze quilòmetres s’hi troba el mar. El campanar, sempre vol ser protagonista i torna a espiar per darrera el mur.

cer 54

Us asseguro que anar a visitar Cervera del Maestre val la pena. És troba només a uns 200 quilòmetres de casa nostra! Animeu-vos!!!

cer 53

I si voleu aprofitar per fer una ullada a Penyíscola la trobareu ben a prop!

cer 49

Al post de demà hi podreu veure unes fantàstiques imatges de la festa de foc que es va fer a la tarda d’aquest dissabte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

<span>%d</span> bloggers like this: