una mica de tot arreu

Jaumet, el gegantó del Col·legi Jaume Balmes

No se’n troben de Col·legis com el Jaume Balmes! La bellesa del seu edifici és indiscutible. Una mostra d’arquitectura en la que l’estètica hi té un paper important però encara més els seus interiors. L‘amplitud dels passadissos, la grandària de les aules, la lluminositat dels espais…tot plegat ajuda a convertir aquest centre en un espai únic. Aquests finestres, acabades en arc, acostumen a lluir sempre una decoració atractiva i vistosa.

lluna

I per si fos poc, el paisatge de l’entorn esdevé fantàstic! Per la banda del davant es veu el brollador, encerclat amb el vermell de les roses en temps de primavera. La Pèrgola, ara sense aquells arbres lletjos i escabellats que, en treure’ls, han permés gaudir d’una vista excepcional de la part antiga de la ciutat. Caminar a la tardor pels passadissos, quan els capvespres arriben d’hora i tenyeixen  de taronges i rosats el cel damunt la ciutat emmurallada, és una tota una experiència pels sentits.

Pel que fa a la banda del darrera, a la zona de l’inmensa terrasssa i els patis, la vista del paisatge propi de la Segarra, enamora.

jaumet 11

En temps de primavera, més endavant, quan els camps ja rosseixen o bé, si cau una nevada, resulta realment un privilegi poder treballar amb aquest fons paisagístic tan espectacular.

jaumet 12

Tradicionalment, es té molta cura en que aquests espais tan grans resultin acollidors i que, els infants tinguin a les aules i als passadissos, tot un conjunt de punts de referència, que els acompanyen. Els grans murals que hi ha a les parets ens recorden els centres d’interés i de treball i ens donen una visió colorista i alegre tot i apropant-nos al projecte d’escola.

En aquestes fotografies podeu veure petits detalls captats mentre anava cap a la festa de l’Ampa.

jaumet 17

jaumet 18

jaumet 19

jaumet 13

jaumet 14

jaumet 20 bona

El curs s’acaba i cada any, l’Ampa organitza una festa de celebració. La del 2015 serà recordada com la de la presentació del gegantó del col·legi Jaume Balmes a qui se li ha posat el nom de Jaumet. La seva presentació oficial va ser molt lluïda.

jaumet 28

El Campanar se’l mira, és el que deia, que enel  paisatge d’aquest col·legi no hi falta res! Eixerit com un pèsol llueix amb molta gràcia la bata que porten els alumnes més petits.

jaumet 2

A sota la bata porta el xandall de l’escola. Al darrere podeu veure la font, tan lligada a l’hora de pati i de lleure.

jaumet 24 bona

Pesa uns vint quilos i té una expressió molt riallera, amb uns ulls grans que mostren curiositat i sorpresa.

jaumet 23 bona

Camina, decidit, cap al centre del pati que és on es faran les activitats.

jaumet 25

Activitats, que per primer cop, veu per damunt de totes i tots.

jaumet 10

Fixeu-vos amb el detall que porta brodat a la bata: el seu nom junt amb un dibuix del col·legi.

jaumet

Benvingut Jaumet en aquest estimat col·legi, un centre que mira enlaire i encara el futur amb optimisme, treball i il·lusió.

Els que hem tingut la sort de poder formar part del projecte d’escola del Jaume Balmes, sigui com a alumnes, mestres o pares mai oblidarem el regal que ens ha donat la vida.

jaumet 7

Una vida que enceten tots els i les alumnes i que, des d’aquí, inicien el camí que els portarà a ser el nostre futur. L’esguard d’aquesta nena, que vèiem difuminat, simbolitza tots i totes els que han passat, al llarg de tants anys, per formar-se en l’aprenentatge de la vida.

Una felicitació a totes les persones que han fet possible la creació d’aquest Jaumet que ja serà, d’ara en endavant, un símbol destacat del nostre estimat col·legi Jaume Balmes.

jaumet 8

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: