una mica de tot arreu

Dubai i Abu Dhabi, un somni nascut del desert (8). Tradició i superació

Com heu pogut anat veient els que heu seguit aquests posts dedicats a Dubai i Abu Dhabi tot el que es pot veure allí és fóra de mida i el que us explicaré avui segueix amb la mateixa línia. Farem una visita, és un dir, perquè visitar aquest espai necessita molt temps, al Mall Dubai el centre de compres més gran del món. Amb els metres quadrats que ocupa s’hi podrien fer 50 camps de futbol. 50 ho he dit bé!!!!!!! És el centre mundial de compres en que s’hi poden trobar totes les marques de luxe i moltíssimes altres a preus més assequibles. Hi ha més visitants anuals, només en aquest Mall, que a la ciutat de Nova York que és una de les més turístiques del món. Aquests àrabs s’hi han posat i no els para res!

El Mall Dubai forma part d’un complexe espectacular situat a la zona del Downtown Dubai, ben a la vora de l’avinguda més important de la ciutat, la del Sheikh Zayed i tocant al gratacels més alt del món el Burj Khalifa. És la part més nova de Dubai i no tinc paraules per descriure-la.

Hi ha un centre mèdic de luxe, una pista de patinatge sobre gel, l’aquari més gran del món, la sabateria, també més gran del món, en la que hi pots trobar sabates de fons a 250 marques…i, per acabar-ho d’arrodonir, ara han comprat als Estats Units l‘esquelet d‘un animal prehistòric que hi té el seu protagonisme. No acabaria parlant d’aquest Mall Dubai, per tant, passem a veure les imatges, que les barrejaré amb les del Mercat de les espècies i les del Mercat de l’or, perquè també pugueu veure, el que abans del petroli era el tot, i que trobem a la ciutat vella.

Vista exterior del Mall Dubai

mall 01

L’entrada principal amb uns terres de luxe.

mall 7

No hi falta cap marca de luxe.

mall 1

 

mall 15

Els compradors venen de molts indrets arreu del món i, especialment, de països musulmans més o meunys propers als Emirats.

mall 5

Els locals, amb un gran poder adquisitiu, també en són usuaris.

mall 6

És impossible amb les fotografies captar el tot d’aquest espai que sorprén continuament.

mall 17

La pista de gel.

mall 9

La zona de l‘aquari, que resulta espectacular. També hi ha un túnel per poder-lo veure per sota.

ac 2

Fa quatre dies que tot això no hi era i els mercats que tenien èxit eren el de les Espècies, que ara queda com un petit espai a ciutat vella que no té l’encant, ni de bon tros, del d’Estambul i el Mercat de l’Or.

mall 18

mall 19

mall 21

En aquest mercat, a part d’espècies, s’hi troben productes d’artesania típica d la zona.

mall 27

mall 29

mall 30

El Mercat de l’Or, tan important en tots  els països àrabs, és molt gran i gaudeix d’una intensa activitat comecial.

mall 23

Com podeu veure, moltes de les peces que s’hi venen, no tenen res a veure amb el gust occidental.

mall 24

Com més gran és la peça més es valora la persona que la regala, que quasi sempre és el nuvi que la compra per la seva futura muller.

mall 28

En aquest mercat tradicional també volen destacar i ser els primers en alguna cosa. Ho han aconseguit entrant al llibre Guiness dels rècords. Allí es pot veure i admirar l’anell d’or més gran del món. És que no s’estan de res!

mall 25

mall 26

Tornem al Mall Dubai. Hi ha molts espais temàtics. Un d’ells és el dedicat a l’ambientació oriental que és magnífic. El que sorprén és trobar-te allí amb l’esquelet d’un dinosaure.

mall 10

Lo han posat el nom de DubaiDino. És espectacular amb els seus 24.4 metres de llarg per 7.6 d’alt i tothom l’admira. El van portar de l’estat de Wyoming (Estats Units).

mall 11

En cadascuna de les zones, en aquest cas la oriental, es pot trobar tot tipus de productes i de menjar temàtics.

mall 12

La decoració està pensada per embellir tots els racons.

mall 14

He capturat aquesta imatge perquè vegeu l’entrada a la zona d’aire àrab. Només us podeu fer una idea del que és aquest Mall visitant-lo!. És impossible transmetre el que es veu o es viu amb quatre fotografies.

part arab

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: