una mica de tot arreu

Aparadors de festa (1)

En aquestes dates a totes les ciutats es respira un ambient propi de les festes de Nadal. Els carrers ben il·luminats i els aparadors vestits de festa en són la part més visible. És molt agradable passejar sota llums que alegren amb els seus colors i anar-se parant a les botigues, per tal d’admirar la cura que els seus propietaris han tingut en decorar els aparadors.

A Cervera hi ha una tradició, especialment en alguns comerços, pel que fa a aquest art decoratiu i es tota una sorpresa descobrir les idees que han tingut i que trobem expresades amb encert en aquestes vitrines expositores que són els aparadors.

Aquesta setmana intentaré que tots en pogueu gaudir.

Enceto el post amb aquesta entranyable composició que plau tant als infants. Es queden embadalits tot i mirant el moviment de les figuretes i encisats amb aquests colors que els atrapen. Trobareu aquesta miniatura, acompanyada d’un preciós arbre de Nadal, a Xarcuteria Vilá.

aparadors 1

Són els mateixos colors que han fet servir per decorar aquest elegant aparador que trobareu a l’entrada de la perruqueria Raquel Gea Estilistes ( la de la Leo de tota la vida) al començament del carrer Combat.

aparadors 14

Un canvi total en el cromatisme. Els colors suaus i empolsats presideixen aquesta bonica composició tot i oferint-nos uns productes presentats amb molt encert. A Perfumeria Gotta.

aparadors 9

Els aparadors amb llenceria són molt atractius ja que per aquestes dades exhibeixen peces sofisticades i atrevides.

aparadors 7

També la roba per dormir hi té el seu protagonisme com podeu veure en aquest magnífic aparador que ha muntat Ada.

aparadors 6

Però les autèntiques peces estrella són les les de color vermell. Sugestives i belles en són les protagonistes.

aparadors 8

El conjunt de mòduls que formen els aparadors de Rellotgeria Codina, cada any, ens sorprenen amb bellíssimes composicions.

aparadors 2

Cadascuna d’elles protagonitzada per algun detall escollit amb molt gust. I enmig, hi tobem, poques però escollides peces de joieria. Fixeu-vos en aquesta anell i les arracades…precioses…

aparadors 5

Aquestes figures de feltre que protagonitzen aquestes darreres composicions són plenes d’encant!

aparadors 3

aparadors 4

Després de veure el Pare Noel habillat en tons marrons, ens ha impactat la figura d’aquest altre de tamany real, vestit de manera més tradicional, que ens saluda quan entrem a la Llibreria Universitat (antiga casa Rosich) i que, des del carrer, espia darrere els vidres.

aparadors 20 bona

A Flors i Plantes Noemí el trobem mig amagat entre la flor de nadal. Ens encanta el jersei que porta amb aquests dibuixos tan nòrdics!

aparadors 13

Els aparadors d’aquest establiment han apostat per una decoració innovadora, amb materials i composicions molt modernes. Aquí espien unes campanes que acompanyen un treball original i creatiu. Passeu a veure-ho perquè al natural resulta molt atractiu.

aparadors 11

Aquest aparador, petit però sempre presentat amb molt gust, mostra un conjunt d‘espelmes de formes i textures variades. Aquesta, que reprodueix el galet tradicional que es fa servir pel caldo de nadal, m’encanta.

aparadors 16 bona

Un altre Pare Noel, en clau d’humor. Aquest verd tan viu, que també protagonitza la propera imatge, resulta molt vistós

aparadors 21

aparadors 15

Tanco aquest post amb el sentiment de pèrdua, inevitable, que he sentit, com suposo que us haurà passat a molts, davant l’anunci del tancament de la històrica botiga de roba infantil Patufets. Aquest establiment, amb uns aparadors sempre impecables i amb una participació constant en totes les desfilades de moda que s’organitzen a Cervera, deixarà un buit important. Cal desitjar que es faci un trapàs i poguem seguir gaudint amb aquest espai i amb aquest saber fer i estar.

aparadors 10 bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: