una mica de tot arreu

“Pedrolo més enllà dels límits” al castell de Concabella

El castell de Concabella fou un palau senyorial situat al nucli de la població de Concabella. L’any 1991 es van iniciar les obres de reconstrucció d’aquest edifici, encara per acabar. Ha estat l’espai triat per presentar el món de Pedrolo. Una sala de 150 metres quadrats acull una exposició permanent en la que s’ha fet una inversió de 320000 euros finançats a través del programa Leader de la Unió Europea.

El 26 d’octubre es van obrir les portes d’aquest espai museístic dedicat a Manuel de Pedrolo que vol esdevenir un centre de referència sobre la figura d’aquest autor segarrenc. Exposa, de forma permanent, la vida, obra i pensament de l’univers pedrolià.

Amb el nom de “Pedrolo més enllà del límits” la comissària de la mostra, Anna Moreno, pretén abastar l’ampli univers d’aquest prolífic autor. El disseny l’ha realitzat la cerverina Alba Cuñé i, puc assegurar, que ha fet un treball impecable. És un plaer visitar aquest espai, no solsament per admirar el món de Pedrolo sinó per gaudir amb la gran quantitat de recursos que ha emprat Alba, que assoleixen un extraordinari nivell, tant visual com artístic.

Recreacions d’ambients, jocs de reflexes amb els miralls, disposició dels espais, simbologies, recursos informatius… tot plegat fa que “Pedrolo més enllà del límits” sigui una visita obligada, d’aquelles que no es poden perdre.

Les fotografies que veureu a continuació només són pinzellades d’un tot i, de cap manera, donen la informació del que representa la manera de com està de ben dissenyat i explicat aquest muntatge. No us el perdeu !!!!

pedrolo 1 bona

pedrolo 2

pdrolo 4

pedrolo 3

pedrolo 10

pedrolo 14

pedrolo 18

pedrolo 19

pedrolo quadre

Crida l’atenció la recreació que s’ha fet del despatx que tenia Manuel de Pedrolo al seu habitatge del carrer Calvet a Barcelona.

pedrolo 16

pedrolo 15

La màquina d’escriure, peça importantíssima en la vida literària de l’autor

pedrolo 12 bona

 Portades dels seus llibres, mecanoscrits

pedrolo 11

recursos informatius

pedrolo 17

pedrolo 9

pedrolo 20

simbologies: aquests expositors mostren un conjunt de llibres que s’inicien amb la caiguda d’una bomba i que, la dissenyadora Alba Cuñé, ha representat amb molt encert. Els tubs verticals simbolitzen l’artefacte que, en arribar al terra, escampa radialment el seu efecte reconvertint-lo en 9 volums que s’exhibeixen tancats en unes vitrines.

pedrolo 6

pedrolo 5

Els temes vinculats amb l’eròtica i el sexe són constants en l’obra de Pedrolo. El recurs d‘espiar des d’una finestra per visionar aquestes peces és del tot encertat.

pedrolo 22

A l’obrir els finestrons ens trobem amb aquesta composició.

pedrolo 21

Pedrolo era un gran creador de poemes visuals. Llegiu el text explicatiu que us informa d’aquesta manera de fer.

pedrolo 7

pedrolo 8 bona

En aquest espai, als baixos del castell, s’hi pot visitar una exposició temporal que mostra un recull d’obres artístiques de Pedrolo. Classificats per temes tenen un atractiu especial per la manera com fa els muntatges i pel color que utilitza amb molt encert.

pedrolo 23

pedrolo 24

Un cap-gros, que representa el magnífic i prolífic autor segarrenc, ens acomiada amb una expressió sorneguera en sortir del castell de Concabella.

pedrolo 25

NO DEIXEU DE VISITAR AQUEST ESPAI MUSEÍSTIC i preneu-vos el vostre temps perquè, per copsar-ho tot, és necessita estona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: