una mica de tot arreu

D’una simfonia revolucionària a un gospel televisiu

El concert inaugural del XXXIV Festival Internacional de Música de Cervera tingué lloc el diumenge dia 20 al Paranimf de la Universitat de Cervera sota el nom de: La Julià Carbonell fa una simfonia revolucionària!

Alfons Reverté, el director de l’orquestra, es dirigeix al públic abans de l’inici del concert.

curs musica 2

curs musica 3

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida inaugurà aquest festival amb un programa amb dues obres ben diferents. L’encetà amb la Dansa dels ulls verds d’Enric Granados.

A continuació vam poder gaudir amb una obra grandiosa, la Simfonia n. 12 de Xostakòvitx “L’any 1917”. Raverté explica els trets més característics d’aquesta grandiosa simfonia acabada l’any 1961 i dedicada a Lenin.

cirs musica 4

La simfonia és una obra grandiosa dividida en quatre parts: Petrograd revolucionari, Razliv, indret on Lenin va planejar i dirigir els esdeveniments, Aurora, el nom del cuirassat que va bombardejar el Palau d’Hivern i L’Albada de la Humanitat que pretén plasmar la vida de la Unió Soviètica després que hagués guanyat la revolució.

Com podeu veure en les següents imatges, la interpretació d’aquesta peça demanava la intervenció d’un seguit d’instruments de gran format així com també una intervenció molt important pel que fa a la percusió.

curs musica 5

 

curs musica 6

curs musica 7

curs musica 8

curs musica 9

curs musica 10

curs musica 11 bona

curs musica 12

curs musica 13

Reverté saluda a l’acabament del concert.

curs musica 14

L’orquestra, dempeus, rep els aplaudiments del públic que omplia de gom a gom el Paranimf.

curs musica 15

Alfons Raverté surt, una vegada més a saludar, enmig de l’allau d’aplaudiments.

Vam gaudir molt amb aquesta obra. Va resultar magnífica i va estar un encert programar-la dins l’acte inaugural. Inclou moments de climax molt poderós, barrejats amb cançons revolucionàries i melodies russes, moments emocionants i altres de malenconiosos. El moviment final inclou una marxa fúnebre que, de mica en mica, es va transformant en un tema alegre i de festa que porta a un final totalment apoteòsic.

Va estar un plaer poder escoltar aquest concert inaugural amb aquesta composició que és de les que no s’obliden.

curs musica 16

El dimarts i, programat dins dels actes d’aquest XXXIV Festival Internacional de Música de Cervera, tingué lloc un concert de música gospel que interpretà el grup Barcelona Gospel Messengers. Després de molt temps de no fer-ne als patis de la Universitat, com havia estat tradicional durant mots anys, es torna a recuperar aquest magnífic espai, cosa que fou un encert.

gospel 1

Els llums de colors intensos donaven un aire especial a l’entorn i, el pati s’omplí amb un  públic que coneixia aquesta formació musical per haver format part d’un programa televisiu. Es veu que no hi ha res millor perquè et coneguin que haver passat per la televisió en algun d’aquests concursos que tant hi sovintegen. En aquest cas es tractava d’ O Happy Day de TV3.

gospel 4 bona

Personalment aquesta manera d’interpretar gospel a mi no em va agradar. Val a dir que quasi mai miro la televisió, per tant, no devia estar prou motivada. I tot i que aquest tipus de música m’encanta d’aquest concert només em quedo amb les darreres peces que van interpretar. La meva opinió no compta ja que suposo que a la majoria de públic els hi va plaure.

gospel 2

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: