una mica de tot arreu

Cervera Ciutat Gegantera 2014. Ball de lluïment dels gegants de l’Associació (7)

Amb aquest post queda tancada la part que correspon als balls de lluïment. I els que la tanquen són la família de gegants més representativa de tot el país: els de l’Agrupació de colles de geganters de Catalunya formada pel gegant i la geganta, en Treball i na Cultura, els seus dos fills, En Pau i l’Alegria i per quatre capgrossos que porten el nom de les estacions de l’any.

La colla de geganters de Calella han estat durant aquest darrer any els responsables de tenir cura d’aquest grup i per tant són els que els van fer ballar.

Aquesta primera imatge correspon al membre de menys edat de la colla que s’amagava sota les faldilles d’en Pau, potser per escapar-se de la solejada que queia damunt la plaça i que ella, a l’ombra se l’estalviava.

nena diminuta bona

L’Alegria ja està preparada per sortir a ballar acompanyada del seu germà.

balla 29

En primer pla un component de la colla de geganters de Calella. Son els que demà passaran els gegants a la colla de Cervera.

balla 30

En Pau i l’Alegria, tan bonics i entranyables, ens dediquen la seva actuació. Ja saben que es quedaran un any a Cervera i estan contents ja que aquesta ciutat segur que els hi ha agradat.

balla 31

Els capgrossos assisteixen a l’acte amb aquestes carones especials i tan tendres. La Tardor mira de no perdre’s res del que es fa a la plaça.

balla 32

L’Estiu fa cara de sorpresa en veure tota aquesta gentada que se’ls està mirant.

balla 33

La Primavera ens ofereix el seu millor perfil…

balla 34

… i l‘Hivern està passant una calorada que el té amb els ulls ben esbatanats!

balla 35

Na Cultura, avança majestuosament cap el centre de la plaça…

balla 36

… seguida del seu company, en Treball.

balla 38

balla 39

Els meravellosos vestits que porten aquests gegants són per parlar-ne una bona estona. Tots els dibuixos que hi ha brodats tenen un significat que aniré explicant per tal de que tothom, ara que els tindrem un any entre nosaltres, sapiguem interpretar.

En aquest tros que vèiem a l’imatge les peces de ceràmica i l’estàtua de marbre són en record de tots els artistes i artesans del país: ceramistes, escultors…

balla 40

La paleta i els pinzells reten homenatge als pintors catalans. Des de baix a dalt, la representació del mar, el cel i els planetes simbolitzen totes les persones dedicades a aquests tres àmbits que estan lligats per un conjunt de lletres que corresponen a les diferents civilitzacions que han passat per la nostra terra i que l’han anat transformant en el que avui som.

balla 42

balla 43

En Treball llueix un anell en el que hi podem veure les quatre barres de la senyera.

balla 44

Un cop plantats al bell mig de la plaça es preparen per iniciar el ball.

balla 45 bona

balla 46

balla 47

balla 48

balla 49

balla 50

El seu pentinat és molt bonic i les joies que porta, arracades, collaret, polsera i anell són un homenatge a tots els joiers i artesans del país. Així com també l‘englatina que sosté amb la mà.

balla 51

Seríós i atent en Treball ja s’acomiada amb aquests darrers compasos de la seva ballada.

balla 52

Na Cultura, també en la recta final de la dansa, es prepara per endegar la cercavila que, a continuació els portarà fins a la plaça Major de Cervera.

balla 53

El post s’ha obert amb aquesta menuda, que també el tanca, ara acompanyada del seu pare també component de la colla de geganters de Calella, actual Ciutat Gegantera.

balla 54

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: