una mica de tot arreu

Cervera Ciutat Gegantera 2014. Cercavila, espectacle i Pregó (3)

Un cop acabats els actes a la plaça del Sindicat es va organitzar una cercavila en la que hi participaren diferents entitats cerverines.

L’encapçalava una mena de piràmide de quatre cares que simbolitzava el monument que s’havia inaugurat. Damunt de la piràmide hi anven dos joves, un noi i una noia, que havien estat escollits per fer el pregó.

En aquestes imatges es veu la cercavila passant per davant l’edifici de la Universitat.

prego 1 1

La Tarasca no hi podia faltar!

prego 1 2

I tampoc lo Carrancó Bilandó que sempre fa una mica de por a la mainada…

prego 1 3

Components de la cercavila portaven tot un reguitzell de globus de diferents colors i de tamany considerable que alegraven el recorregut amb els seus verds, grocs, blaus…

prego 1 4

La Cuca vermella també hi era…

prego 1 5 bona

En arribar a la plaça Major la presència de tot un seguit de personatges estrafolaris ja ens va donar una idea de l’originalitat del vestuari. També va sorprendre la presència dels dimonis que surten als Pastorets i que anaven impecablement habillats i perfectament maquillats. Va ser ben agradable veure’ls fóra de context.

Aquesta bruixa, que va resultar ser una de les protagonistes de la representació, llueix un vestit dissenyat, com els que portaven les seves companyes per Alba Cuñé, i que s’havia estrenat en la representació musical del passat Aquelarre.

pregó 1

Àngels i dimonis.

prego 3 bona

Una altra de les protagonistes. Fixeu-vos en el disseny del seu vestuari: original, creatiu, innovador i ple de color. Els dissenys d’Alba Cuñé sempre són impecables i sorprenents.

prego 2

Ja arriba la capçalera de la cercavila

prego 4 bona

Els dos joves es dirigeixen al públic per explicar la seqüenciacó de com es desenvoluparà l’acte.

prego 7

I comencen els lluïments. Les Bantokades amb el seu ritme i el seu ball són les primeres a actuar.

prego 9

La colla de sardanistes Jovencells van ballar una sardana amb punts lliures. Una manera de fer-ho inhabitual i complicat. Joan Castellà, que és qui assaja aquest grup de joves, va aconseguir que posessin el llistó molt alt ja que era ben difícil assolir amb èxit aquesta coreografia.

prego 10 bona

Els Bombollers actuant amb la seva energia i vitalitat a que ens tenen acostumats.

prego 11

El grup Sounddesecà ens deixà meravellats, com sempre, amb la seva trepidant actuació.

prego 14 bona

La Tarasca i lo Carranco Bilandó s’enfronten en una lluita pacífica.

prego 12 bona

Van fent giragonses encantats de ser, per una estona, els protagonistes. Em vaig adonar d‘uns fils que travessaven la plaça. Normalment no hi són. A l’acabar l’espectacle es va descobrir la seva finalitat.

prego 13 bona

Un cop acabats els lluïments va començar l’espectacle. Anava a càrrec de Grepp Teatre. El protagonitzaren tres bruixes. Aquí podem veure l’inici.

prego 15

Les tres actrius protagonistes de la representació. D’esquerra a dreta són Alba Sánchez, Marta Pic i Gemma Palá.

prego 19

M’encanta aquesta foto amb aquests personatges que espien pel darrera!

prego 16 bona

Quan el fum va començar a sortir tot un grup de jovenets habillats amb un vestuari colorista i molt original, creació també d’Alba Cuñé i, en aquest cas, amb l’ajuda d‘Alba Feliu, van sortir cap el centre de la plaça. Allí van presentar una bonica coreografia  tot i ballant .

prego 18

Damunt aquest escenari va tenir lloc la part final de la representació. No és el cas explicar l’obra pas a pas però puc dir que l’argument era molt original, l’estètica colorista i atractiva, la posada en escena molt ben treballada i la sorpresa finalsorprenent!

També va ser un cop d’efecte important el moment en que, els que portaven aquests grans globus de colors, els van deixar anar omplint el cel d’enormes pilotes gegants que es van enlaurar, fins a desparéixer de la vista dels espectadors, com si fossin ocells gegantins.

prego 21 bona

Un soroll de petards i un fogueig a l’altra banda de la plaça van anunciar l’aparició del pregó, que s’havia perdut, i que va arribar amb un cop d’efecte genial, travessant tota la plaça Major, tot i viatjant dins una capsa que baixava a tota pastilla pels fils que havíem vist posats d’una punta a l’altra i que, en aquell moment, vam descobrir  l’ús a que estaven destinats.

prego 23

prego 24 bona

Un cop recuperat el pregó, Teresa Miret i Marc Arbós, van llegir-lo donant per acabada aquesta primera jornada dedicada a encetar els actes programats en motiu de Cervera Ciutat Gegantera.

prego 25

Cal felicitar tota la gent de Grepp Teatre per aquest magnífic espectacle que van preparar i és una llàstima que no el podem tornar a veure algun altre dia perquè, tot i que hi havia força gent, podria arribar encara a un públic molt més ampli.

prego 26

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: