una mica de tot arreu

Tricentenari 1714-2014 (4) Universio i Cervera 1700

L’endemà de la presentació de la Ruta 1714 tingué lloc un acte obert a tothom dividit en dues parts. La primera al Paranimf on quedà inaugurada l’exposició permanent “Universio” i l’altra al Museu comarcal on s’inaugurà una altra mostra, també permanent, amb el nom de “Cervera 1700”. A continuació vam poder veure la pel·lícula “Camí ral” filmada a Cervera amb actors locals.

També es va poder veure la nova il·luminació de l’entrada al Paranimf. Val a dir que el conjunt escultòric, sumat a la gran porta de dues fulles, va quedar espectacular.

di 7

Mai havíem vist aquest treball tan magnífic que dóna entrada al Paranimf.

di 8

Realment aquí la il·luminació va enlluernar tothom pel gran partit que s’havia tret d’aquesta zona que abans quedava mig a les fosques.

di 9

Part frontal del Pâranimf, també il·luminada per la celebració del Tricentenari.

di 17

La cúpula, amb tot el conjunt d’angelets que espien per aquestes obertures ovalades, resultava magnífica.

di 18

Aquí podeu veure els suports que aguanten els focus.

di 1

di 2

El delegat territorial de la Generalitat de Lleida, Ramon Farré, es disposa a donar per inaugurada la primera exposició, “Universio” de la que vaig donar molta informació en el post del dia 1 d’abril.

di 3

Ramon Pijuan, restaurador, que ha tingut cura dels treballs del Paranimf, va fer una intervenció explicant com ha estat aquest procés de millora d’aquest magnífic conjunt barroc.

Carme Bergés, ànima de tot el ventall d’actuacions que s’han fet en motiu d’aquest Tricentenari a Cervera, va ser qui va fer la visita guiada a l’exposició “Universio” explicant-se, com sempre ens té acostumats, amb molta professionalitat i coneixement del tema.

di 4

Observeu les figures dels quatre evangelistes que es troben en la triangulació que té com a base la cúpula.

di 12

di 13

di 15

di 16

I fixeu-vos bé en aquests grups d’angelets que, resaltats damunt aquest fons blau, han quedat molt ben ul·luminats i que, des de baix, es veuen força bé, tot i la distància en que estan situats.

di 10

di 11

di 14

A continuació tothom es va desplaçar cap el Museu Comarcal on va tenir lloc la inauguració de l’exposició “Cervera 1700” i el passi de la pel·lícula “Camí ral” que ningú s’hauria de perdre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: