una mica de tot arreu

Tricentenari 1714-2014 (3) Ruta 2014

La proposta de la Ruta 1714, inclosa dintre de les activitats del Tricentenari, combina paisatge, patrimoni, turisme i gastronomia. Aquesta Ruta recorda els principals escenaris de la Guerra de Successió.

Aquestes quatre persones vinculades al món de la cultura i les arts van ser les encarregades de presentar tot el que es pot fer en aquesta Ruta 1714.

ruta 2

La informació que ens van donar i els recurso turístics per seguir els diferents itineraris es poden consultar a http://www.ruta1714.cat així com també a totes les ofcines de turisme.

ruta 5

Des de les pantalles distribuïdes pel Paranimf s’anaven obrint les finestres que mostraven els escenaris de la Ruta amb totes les activitats que es podien fer des de cadascun d’ells.

ruta 7

Moment en que surt la Universitat de Cervera, monument de cabdal importància dintre de la Ruta 2014.

ruta 10

Tenint en compte que la gastronomia també hi té un paper important, el cuiner Sergi de Meià, va presentar tot un seguit de plats d’aquells època explicant als diferents llocs de la Ruta on es podran degustar.

ruta 24

Ramon  Royes, Paer en Cap. Miquel Calçada, comissari del Tricentenari i Ferran Mascarell, conseller de Cultura.

ruta 11

Ramon Royes va reviindicà la capital de La Segarra com una ciutat que també va defensar el bàndol dels austries i, no solsament el dels borbons, com històricament s’ha anat afirmant.

ruta 12 bona

Un altre moment del seu parlament.

ruta 14

Miquel Calçada, conegut popularment pel seu treball televisiu, en el seu moment va estar nomenat comissari del Tricentenari i com a tal, va manifestar que la Ruta 1714 permet fer un seguiment molt important de la història de la Guerra de Successió.

ruta 17

En aquesta Ruta es troben 10 escenaris vinculats a espais monumentals o museus. 22 municipis que van ser saquejats, cremats o que van patir represàlies. I 23 espais de la memòria que destaquen per les seves fortaleses, muralles, batalles o personatges històrics. Tot supervisat pel comissari Miquel Calçada.

ruta 18

Ferran Mascarell, que presidí aquest solemne acte, també va destacar que aquesta Ruta servirà per descobrir fets i personatges de la Guerra, alhora que posarà ordre a la memòria col·lectiva.

ruta 19

Ja s’està acabant aquest acte que, dividit en diferents parts, va resultar molt ben organitzat. La música, el teatre, l’aplicació de les noves tecnologies, les institucions… tot hi va tenir el seu protagonisme aconseguint una de les millors posades en escena que s’han vist al Paranimf de la Universitat de Cervera.

ruta 22

Amb la premsa com a convidada per tal de donar fe de tot plegat.

ruta 23

A l’acabament tinguè lloc un refrigeri en el que es van poder tastar menjars típics del segle XVIII (carabasses a la morisca, escudella de carabassa amb arrós, perdius o mató de monja).

ruta 25

El vi que es va presentar va ser de la vinya Comalats de l’Ametlla de La Segarra propietat de Jaume Bonet que diu “No vaig vi ecològic, faig tradició”

ruta 26

No hi va faltar una representació de les autoritats militars.

ruta 27

Moment en que el conseller de Cultura parla per la premsa, amb el Paranimf al fons.

ruta 28

Compartint conversa amb el Paer en Cap i els Regidors que assistiren a l’acte. Un acte que els que el vam veure i el vam viure no oblidarem!

ruta 29

Hi ha una gran quantitat de publicacions que informen sobre aquesta Ruta. Damunt una taula les podíem trobar totes. També hi havia punts de llibre conmemoratius amb el record dels llocs més importants que foren protagonistes d’aquests fets històrics.

ruta 30

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: