una mica de tot arreu

La meva amiga Nada Mirovic

Normalment acostumo a seqüenciar les activitats que tenen lloc a Cervera però després de l’Aquelarre amb la interrupció de la Via Catalana ja es va endarrerir tot plegat i no és fins avui que enceto amb aquest post la Isagoge.

Aquest any el primer acte de la Isagoge, que és la setmana cultural que es programa abans de la Festa Major, va tenir lloc a la cafeteria “el Campanar” i va estar dedicat a la meva amiga Nada Mirovic.

La Nada és d’origen serbi, nascuda a l’antiga Iugoslàvia, i resident a Cervera des del conflicte de la guerra dels Balcans. L’objectiu d’aquest acte era fer un homenatge i mostrar un agraïment a aquesta persona que, per unes circumstàncies dramàtiques, va haver de deixar el seu país.

Ara que ja porta tant temps entre nosaltres era el moment de fer públic el recolzament a la seva voluntat d’integració i a l’agraïment per la seva amistat així com el bé que em va acollir, tant ella com la seva família, quan vam anar plegades de viatge al seu país.

nada dedicatòria

Un concert va ser l’activitat programada per aquesta celebració. Aquí podeu veure la Nada, tot i escoltant el Quintet Arezzo.

combat 1

Van ser moltes les persones que la van voler acompanyar i el temps va ser esplèndid cosa que va possibilitar que el concert es fes a l’exterior. Mai havíem vist, al carrer Combat, una actuació amb aquest toc d’elegància i aquest nivell musical. Semblava que estessim en una ciutat europea, d’aquelles que estimen tant la música, en un concert espontani al carrer.

combat 2

En aquesta fotografia podeu veure els cinc joves d’aquesta formació musical, el Quintet Arezzo. Qui necessiti els seus serveis per qualsevol celebració pot contactar amb ells trucant a aquests telèfons: 657840607 i 654514535.

quintet

També, dins d’aquesta activitat, es va inaugurar una exposició de fotografies. Com a complement hi ha un apartat dedicat a l’àlbum de viatge on es poden veure les imatges que trobareu a continuació i que són un recull d’alguns indrets de Sèrbia, l’actual país de la Nada Mirovic.

Àlbum de viatge: Imatges de Belgrad.

Hotel Moscú, situat al centre de la ciutat.

nada 12 bona

Un hotel molt luxós construit a l’època comunista.

nada 16

Edificis del centre i art a l’aire lliure.

nada 8

Part de la muralla de la ciutat.

nada 10

Belgrad està entre dos rius, el Sava i el Danubi.

nada 9

La Catedral de San Sava, cristiano ortodoxa, una de les més grans del món.

a nada 6

El barri turc és el més turístic per la gran oferta de restaurants que ofereix.

nada 14

Un grup de músics dediquen una cançó a la Nada davant un dels restaurants més antics del barri turc.

a nada 5

A prop de la capital es pot visitar el mausoleu on està enterrat Tito.

nada 7

A la regió de la Voivodina s’hi troben molts monestirs ortodoxes.

nada 18

nada 17

anada 2

nada 3 bona

Els llums acostumen a ser molt espectaculars en aquests llocs de culte tan apreciats pels serbis.

nada 19

anada 1

I les parets es mostren atapeïdes de pintures, moltes d’elles molt antigues i amb un gran valor artístic.

nada 21

De monestirs n’hi ha per tot el país. Aquest, a prop d’on té la casa la Nada, l’he posat perquè es veuen molt bé aquests dos embalums de ferro en els que hi posen espelmes. Un per pregar pels vius i l’altre pels morts.

nada 23

És un costum molt estés al país anar a menjar al camp els dies de festa.

nada 5

Aquí la Nada hi té el seu habitatge. És una bonica ciutat balneari.

nada 4

Amb una zona de jardins molt ben cuidada.

nada 6

La Nada amb el seu nebot més petit.

nada 22

L’única fotografia que tenim plegades…

nada 2 bona

… i que recorda el cartell, dissenyat per Xavi Miret, amb el que s’anunciava l’acte.

ada 5

Pel que fa a l’exposició “Ombres i llums” queda per fer-hi un post més endavant. Es pot visitar a “el Campanar” fins la primera setmana de desembre.

Acabo el post des de la terrassa, des de la que es veuen unes magnífiques vistes de les muntanyes que envolten la ciutat, de l’acollidor i bonic pis que té la Nada a la ciutat balneari de Banja Kolviljaca. I aprofito per saludar a totes les persones de Sèrbia que sé que miraran aquest post especialment a la Stana amb qui em vaig poder comunicar en espanyol. Una abraçada per a tots!

a nada 4 bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: