una mica de tot arreu

Mentre tot se’n va en orris, Sant Jordi resisteix

Aquest títol és  la conclusió a que s’arriba després de veure el que va ser el dia 23, la gran festa de Sant Jordi a Barcelona. Espero que amb els tres posts que editaré, comptant el d’ahir, us quedi  una mica documentat tot el que es va veure i viure.

Recordeu que el llibre de ficció més venut, tant  en català com en castellà, va ser Victus, d’Albert Piñol. I pel que fa al més mediàtic, Albert Espinosa ha tornat a triomfar amb Brúixoles que busquen somriures perduts.

Vaig a presentar-vos alguns dels escriptors/res que van estar signant les seves obres.

Aquí tenim a Javier Ruescas, un jove escriptor espanyol dedicat a la literatura fantàstica. Play és un llibre sorprenent sobre la història de dos germans.

san 2 bona

Rosa Regàs, a part d’exercir com a escriptora d’èxit ha tingut diferents càrrecs molt rellevants. El més mediàtic va ser el de Directora de la Biblioteca Nacional d’Espanya que originà una certa polèmica pel seu lenfocament en diferents aspectes. Música de cambra, explica un amor estroncat entre una dona d’herència republicana i un jove de la classe alta barcelonina. Està ambientada en el temps de la postguerra a Barcelona.

san 3

Sebastià Serrano, nascut a Bellví, és llingüísta i escriptor. És catedràtic a la Universitat de Barcelona i va rebre la Creu de Sant Jordi al 2003. Ha publicat estudis sobre poètica, filosofia…i especialment sobre teoria de la comunicació. Un dels seus llibres més venuts ha estat Els secrets de la felicitat.

san 4

Matilde Asensio és periodista i s’ha fet famosa pel seu tractament de la novel·la històrica. Venganza en Sevilla és la història d’una dona que es venja d’una família que havia portat el seu pare a la presó.

san 5

Aquesta monja tan atípica és sor Lucía Caram, argentina i dominica. Viu a Manresa i fa una gran feina amb les seves paraules i la seva manera de pensar. És una persona que porta l’ alegria a flor de pell i aplica per mitjà de les seves actuacionsseus actes el que diu: ” estima la vida per compartir-la“.

sor

Francisco Ibàñez creador, dibuixant i guionista és un dels personatges més coneguts gràcies als seus protagonistes d’historietes d’humor: Mortadelo y Filemón.

san 6 bona

Ildelfonso Falcones és advocat i escriptor, molt conegut perquè va ser autor d’èxit de vendes arrel de la publicació del llibre, La catedral del mar. La reina descalza tracta d’una història d’amistat, passió i venjança ambientada a l’Espanya del segle XVIII.

san 8

Falcones va aconseguir amb la seva obra ser el número dos de vendes en castellà i el cinc  en català. Tot un èxit!

falcones girat

Aquesta escriptora australiana, que sembla una nina de porcellana, és la Kate Morton i ha tingut, amb els seus llibres, un èxit aclaparador. La seva literatura s’inspira en les fonts gòtiques amb un impotant fons d’ambientació victoriana. El jardín olvidado tracta de la recerca dels avantpassats per part d’una dona que rep una cabanya a Cornualles.

estrangera

Frank Cuesta és un aventurer que viu a Tahilàndia des de fa deu anys on hi va anar per muntar una escola de tenis ja que aquest és el seu treball. El món dels animals és la seva passió. Las aventuras de Frank en la selva tracta d’un caçador aventurer i del seu ajudant per les selves de l’Índia.

san 11

Literatura infantil.

sans nens 2

Els Barrufets han tenyit de blau les portades dels llibres per a nens i nens.

san nens 3

Els entranyables Patufets en una parada de publicacions de segona mà.

san nens 4

La Casa Beethoven, dedicada a la Música, va muntar un racó amb molt encant exposant el seu producte.

bet 1

Una decoració feta amb molt encert on Beethoven i Albéniz comparteixen espai amb Elvis, Leonard Cohen, els Rolling Stone Marilyn. La música els conecta!

bet 2

I per tancar el post, alegrem-nos de que la cultura estigui tan viva com es va demostrar en les supervendes d’aquest Sant Jordi 2013, tot i gaudint amb la bellesa d’aqueste roses que tan bé representen la Diada.

precioa

TÍTOL del proper POST.- nº 48.-    Una societat amb cultura…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: