una mica de tot arreu

Quan “el Campanar” es vesteix per anar de festa

La Cafeteria “el Campanar” és un punt de trobada que habitualment rep els seus clients en un espai d’una estètica molt cuidada.

De quan en quan, i en motiu d’alguna celebració, “el Campanar” es vesteix per anar de festa. En aquest post hi trobareu algunes imatges de com les parets, els racons, la il·luminació, el mobiliari… llueixen d’una manera especial.

En aquestes quatre fotografies, el fet de que Sebastià Caus, fotògraf, exposava una col·lecció d’imatges d’Etiopia va potenciar encara més la sensació visual d’embelliment de l’espai.

En primer pla podeu veure la pastera il·luminant amb llum càl·lida un conjunt de safates plenes de llepolies. Un parell de canelobres de vidre de color blau tocant a una gran espelma taronja reforcen el conjunt. Al costat, delicadament embolicada amb paper de seda blanc, hi ha una petunia també blanca.

cam 1

En una taula disposada sota el mirall i coberta amb unes estovalles molt treballades s’hi presenta tot un conjunt d’antigues copes de vidre, amb peu negre, plenes de crema catalana. Espelmes, un ram de flors i un altre d’espígol acaben de completar la decoració d’aquesta zona dedicada a les postres i il·luminada amb una garlanda de roses blanques i un llum amb pantalla de pergamí.

cam 2

Un raconet per servir-se ametlles garrapinyades. Damunt un paper daurat hi reposen platets de vidre amb les ametlles. Dos canelobres, també daurats, i un bonic ram de flors, posades dins un gerro de vidre, completen el conjunt.

cam 3

Damunt una mantelleria blanca, molt treballada, s’hi presenten els plats, les copes, de diferents mides i formes i els coberts. Un parell de flors blanques embolicades amb paper de seda embelleixen el racó on hi ha exposats uns recipients de vidre fets a mà.

cam 4

Aquest va ser el primer dia que “el Campanar” es va vestir de festa. Va ser la tarda en que es va inaugurar. Moltíssima gent es va aplegar al carrer Combat per tal d’acompanyar-nos en aquest esdeveniment que va resultar un èxit sense precedents.

combat 1

La gent omplia el carrer i també l’interior de “el Campanar”. Les parets, vestides de festa, amb precioses fotografies vinculades al Campanar de Cervera van rebre els visitants, ben mudades, en el seu dia de presentació al públic.

combat 2

Per Nadal “el Campanar” sempre es muda. L’arbre de Nadal es va decorar amb magranes i pinyes així com també tots els centres i rams que es van fer. Va quedar molt elegant.

nadal 1

Per Sant Jordi “el Campanar” fa festa grossa i per tant, es vesteix per celebrar la diada. Roses vermelles pengen del sostre, donant un punt d’originalitat al conjunt que queda reforçat amb el preciós ram vermell del fons.

sant jordi 1

Per Sant Jordi acollim un convidat que ens parla de l’home o dona a qui fem homenatge. Regalem a tots els assitents a l’acte un llibret, un targetó i un punt de llibre amb un disseny personalitzat fet amb molta cura.

bona sant jordi

Festa de barri, festa del Carme. “el Campanar” surt al carrer per celebrar l’estiu.

carme carre

“el Campanar” es vesteix de tardor per la Festa Major. L’Isabel Ferrer omple la vitrina amb les seves precioses capsetes de l’abecedari. Un treball minuciós i detallista que ens deixà aquest racó preciós.

isabel ferrer

Un altre cop el Nadal. I “el Campanar” es muda vestit d’univers amb l’espectacular pessebre que ens cedeix la Marta Aldomà.

pessebre marta

Ara farà dos anys que Josep Tuset de Flors Noemí va vestir aquest mural de festa. Era per la Fira de Sant Isidre i a “el Campanar” celebràvem la seva jubilació…

noemi la bona

…amb una exposició dels magnífics treballs que havia creat amb les flors durant vint-i-cinc anys. Avui dissortadament ja no ens pot acompanyar.

fotos sala noemi

 La Festa Grossa de l’estiu passat va ser quan es va inaugurar el Museu del Pa en motiu del 25 aniversari del tancament de la botiga de “cal Delfín”. Vestit de festa i ben mudat “el Campanar” va rebre els invitats oferint-los-hi un concert.

ester la bona

Un homenatge a l’amistat i als temps passats. Fotografies de Frederic Gómez Grau fetes als seus grans amics, el Paquito i la Ramona. Un reportatge, poc corrent en aquells temps, però que en disposem per l’amistat amb els meus pares del  gran fotògraf que fou l’estimat Frederic.

frederic

federic

Detalls, com els dos magnífics gerros de vidre gravat i el canelobre amb pantalles de roba, donen elegància i nivell a la presentació de les taules.

bona 1

Espectaculars fotografies del celler de “el Campanar”, vestit de festa, amb les espelmes l’il·luminen. Gràcies Vicent Loscos, que has fet aquestes increïbles fotografies, i que ens les has cedit. Val a dir, que a la realitat de bonic i coquetó ho és, però no s’assembla a aquesta mena de catedral.

vicenç 3

vicens 1

One comment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: