una mica de tot arreu

Seguim les petjades del romànic

La Cafeteria “el Campanar” de Cervera es va omplir el dissabte dia 16 amb la presentació del llibre “Anem a veure el romànic”, de Jaume Moya i Plana, publicat per edicions el Farell.

L’acte fou presentat per la historiadora i crítica d’art Mª Teresa Salat, que va destacar la passió de l’autor pel romànic i la facilitat amb la qual transmet al lector la seva maners d’entendre aquest art. També el director de l’editorial, acompanyant a l’escriptor, va dir unes paraules.

L’autor va oferir una interessantíssima conferència sobre les esglésies romàniques de planta circular, tot aprofitant la proximitat del que va assegurar és el més excepcional d’aquests temples a Catalunya: l’església del Priorat de Sant Pere.

Un cop acabat l’acte, inscrit dintre de les activitats relacionades amb la divulgació i promoció de Sant Pere el Gros que es realitzen des de “el Campanar”, vaig recollir el llistat que, amablement va cedir l’autor d’aquest llibre tan útil i entenedor per “anar a veure el romànic”, de les deu esglésies romàniques de planta rodona que hi ha a Catalunya. Com a cloenda de l’acte tots els assistents van ser convidats a fer un tast de “bilandons”.

Per si algú està interessat en tenir el llistat aquesta és la relació: Santa Cecília de Torreblanca a Ponts, Sant Adjutori a Sant Cugat, Sant Esteve del Castell de Sallent a Sallent, Sant Jaume de Vilanova al Bages , Sant Vicenç del Castell de Llucà a Lluçanès, Sant Pere el Gros a Cervera, Sant Sepulcre d’Olèrdola a l’Alt Penedès, Sant Miquel de Lillet a La Pobla de Lillet, Sant Sebastià de Sull (en excavació) a Saldes de Gresolet i Santa Maria la Rodona (planta a terra) a la Catedral de Vic.

moya 1

moya 2

moya 3

moya 4

I vam fer un tast de “bilandons”…

bilandons blanca

bilandons negre

La nostra magnífica església romànica de Sant Pere el Gros, de planta circular, en una fotografia cedida per Ramon Armengol.

sant pere ramon armengol

TÍTOL del proprer POST nº 7: Les bombes feixistes els van matar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: