una mica de tot arreu

Cervera del Maestre (3)

En aquest tercer i darrer post dedicat a Cervera del Maestre hi podreu veure imatges molt espectaculars pel que fa a l’acte principal de la festa que es celebrava.

La III Trobada de Dracs i Bèsties de Foc, era l’eix principal d’aquesta festivitat. Altres activitats la complementaven: el mercat medieval, l’exhibició d’aus de rapinya

L’acte central va tenir lloc el dissabte al capvespre i el protagonitzaren el Drac de la Fram de Cervera del Maestre, el Caramot de Vendrell i lo Carranco Bilandó de Cervera de Segarra.

Varen estar exposats tota la tarda per tal de que la gent els pogués visitar.

S’organitzà la cercavila cap a quarts de nou del vespre. L’encapçalava una espectacular banda de música. Fixeu-vos quins instruments més grans que portaven i que es desplaçaven per mitjà de rodes. Estava formada per músics locals i altres vinguts de fóra.

cer 55 bona

Aquí podeu veure la banda al complet. Feia molt goig!

cer 56 bona

Lo Carrancó Bilandó fa la seva entrada a la plaça acompanyat dels Diables Carranquers. Feia una calor de mil dimonis i ells, amb els seus vestits i el foc, sembla mentida que poguessin aguntar tota l’estona que va durar l’espectacle!

cer 57

Ballant enmig de la gent.

cer 58 bona bona

Els Diables Carranquers ara en són els protagonistes.

cer 67

gloria 5

cer 60 bona

Cal agrair que em pogués situar en un dels balcons de l’Ajuntament ja que des d’allí es tenia una vista fantàstica de l’espectacle. Les tres fotografies fetes des de la plaça són de Glòria Gabas que les ha cedit pel post. Gràcies Glòria!

cer 61 bonacer 68

Els Diables Carranquers van fer un foqueral molt lluït que va acabar amb un escampall de paperets de colors.

cer 62

Em vaig quedar veient visions quan aquesta bèstia tan gran anava entrant a la plaça. Semblava que no s’acabava mai. És el drac Caramot del Vendrell.

cer 100 bona

El van començar a encendre per la boca

cer 64

…i després per tot el cos. Va ser realment espectacular!!!!!!

cloria 6

gloria 7

cer 65

cer 66

Ja ha acabat de cremar!

cer 101 bona

Arriba la bèstia de Cervera del  Maestre: el Drac de la Fram que deunidó el gran que és!

gloria 8

Aquí els podeu veure tots tres. Compareu els tamanys. El nostre Carranco sembla un pollastret! Però ell té la ventatja de que pots ballar i fer giragonses cosa que els altres no poden!

cer 102 bona

Lo Carranco vol fer una mica de por al drac local però sembla que no se’n surt. L’altre també és molt valent i fa cara de dolent!

cer 83

Mireu-lo com vomita el foc per la boca!

cer 70

L’espectacle final va ser inoblidable!!!!! Veure els tres dracs sota una pluja de foc era realment fantàstic!

cer 71

cer 85

cer 80 bona

En acabar l’exhibició un grup de gent gran de Cervera del Maestre va entregar un record al grup de gent gran que havia vingut de Cervera i que va acompanyar el Regidor de Serveis Socials. Ells havien visitat cervera i els cerverins els hi retornaven la visita.

gloria 12

Jaume Carcasona també va ser l’encarregat d’entragar un record als Carranquers de Cervera.

gloria 9

Una festa fantàstica amb una trobada entre els dos pobles agermanats i que esperem que ens la retornin. No cal dir que estan convidats sempre que vulguin i, especialment, per l’Aquelarre, que ja coneixen, doncs l’any passat van ens van visitar per aquestes dades tres membres del consistori i la seva família.

gloria 4

Deixa un comentari